Трупаме по 15 кг отрови в дебелото черво  





Учени изчислиха, че за 70 години живот човек изяжда над 50 тона храна и изпива около 42 хиляди литра течности. Преминавайки през организма, в червата на всеки от нас остават количества токсични отпадъци и отровни вещества. Ако бъдат задържани, те могат да доведат редица здравословни проблеми. Дебелото черво има жизненоважна роля за здравето ни. Когато не функционира правилно, токсичните отпадъци се абсорбират в тялото, вместо да се изхвърлят.





Според лекари в червата на всеки от нас могат да се натрупат до 15 килограма отрови, които могат да причинят тежки последствия за организма. Запекът и наднорменото тегло са най-честите симптоми за нарушен баланс. Чернодробни и бъбречни заболявания могат да са сигнал за проблем в тялото ни. Заболявания като артрит и рак също могат да бъдат свързани с дисфункцията на дебелото черво.





Според изследователите отпадните продукти на храносмилането, останали в тялото повече от 2 дни, водят до натрупване на отровни вещества, причина за множество проблеми – лош дъх, подпухнали венци, безсъние, импотентност, подуване на стомаха, метеоризъм, затлъстяване, лоша перисталтика, умора, слабост на имунната система, обриви, чувствителна суха или мазна кожа, депресия, хемороиди.





Затова е важно редовно да се прави детокс, като най-лесният вариант е да се пият по повече от 2 л вода на ден, като сутрин в чашата може да се слага и малко сол.


Четете още:

🔴 4 храни, с които можем да прочистим БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ

🔴 Елен Колева аха да остане гола пред Рачков, през цялото време си държеше... СНИМКИ и ВИДЕО

🔴 Мира Добрева обижда фенове като каруцарка / СНИМКИ





Източник: Ретро





Коментари

горе