Масово търсят българки за работа на Острова, стартовата заплата на повечето места e 1200 лева за седмица





Фирми за почистване в Обединеното кралство масово търсят българки за работа. Десетки обяви с детайли за заплащане и условия за започване на дейност има в социалните мрежи, съобщава "Телеграф“.





На повечето места стартовата заплата е 11 паунда на час, като на седмица се осигуряват около 45-50 работни часа, което прави средно около 500 паунда на седмица, тоест около 1200 лева.

В условията към кандидатите е записано, че се изисква документ за пребиваване и работа на територията на Великобритания, така нареченият статут за уседналост. Също така трябва да разполагат с данъчен и осигурителен номер, както и умения за ориентация в Лондон.





Владеенето на езика не е задължително, както и опита в сферата на почистването. В някои от компаниите се осигурява обучение в рамките на няколко обекта за почистване, като на места то дори е платено. Много от българите, които са заминали за Обединеното кралство, без да владеят езика, обикновено първо намират работа в почистването, а след това някои от тях дори започват собствен бизнес в същата сфера, но вече други работят за тях.





Търсят се още и камериерки и обслужват персонал за ресторанти. В критериите за подбор на кандидатите също изрично е записано, че не е нужен опит или владеене на английски език.

Работата е на трудов договор, като има варианти за заетост между 14 и 40 часа седмично в рамките на петдневна работна седмица. Заплащането е 11,50 паунда на час.





Сред обявите има и други предложения за хора, които не владеят английски, но имат нужда от доходи. Например цех за пакетиране на храни търси да назначи хора на различни смени. Заплащането е, по-ниско от това в сферата на почистването и е в рамките на 8,90 до 9,30 паунда на час, но са предвидени бонуси от 20 паунда на седмица и още 300 паунда, след като приключи сезонът. Осигурена е и квартира, която струва около 70-80 паунда на седмица, както и безплатен автобус до цеха за пакетиране.


Четете още:

🔴 Жена се натъкна на рядка находка в тоалетна на "Кауфланд", даде я на полицията

🔴 Тежка трагедия удари семейството на Крисия!

🔴 Наталия Гуркова заби "диамантен крал"





Източник: plovdiv24





Коментари

горе