БУХНАЛА баница БЕЗ брашно и без кори: Нямате нужда от мая, за да прелее тавата! Само 5 минути и 3 съставки



Не е нужно да сте сръчни в готвенето, за да приготвите тази Бухнала баница , не са ви необходими кори, брашно или мая. Всъщност най-вкусната баница се приготвя само за няколко минути, а вкусът ѝ ще зарадва всеки. Може да се сервира за закуска или вечеря или като предястие. Ето какво ви трябва:





Продукти:

6 яйца

1,5 чаши мляко (300 мл)

100 г настърган кашкавал (чедър)

малко сол на вкус (около една или половин чаена лъжичка)

20 г масло или маргарин за намазване на огнеупорен съд със средни размери





Приготвяне: 

Счупете шест яйца в по-дълбока купа, посолете ги и ги разбийте с бъркалка. Разбийте добре яйцата, около 1-2 минути, за да се разбият добре белтъците.

яйца в съд





смес баница

След това добавете млякото, след което разбийте отново, този път за минута, докато съставките се балансират добре. Настържете настрани 100 г сирене чедър (или твърдо сирене/ кашкавал по ваш избор) и го добавете към сместа от мляко и яйца.





Разбъркайте с лъжица или шпатула, за да няма лепкави бучки сирене. Разтопете маслото на много слаб огън или в микровълновата (но не го оставяйте да заври). Изсипете го в тава за печене или огнеупорен съд и използвайте кухненска четка, за да намажете дъното и страните.

яйчена смес

Изсипете сместа в подготвената форма и разпределете кашкавала равномерно по цялата повърхност. 





баница кашкавалка

Загрейте фурната на 200 градуса, след което поставете вътре съда и печете около 25 минути, докато придобие приятен златист цвят.

бухнала баница





По време на печенето, заради яйцата, баницата ще бухне доста, така че внимавайте при избора на тава за печене, да не е плитка. След като баницата се извади от фурната, малко ще се сплеска. Ако искате да я сервирате цяла (на едно парче), то много лесно може да я обърнете върху друг по-голям съд, като можете да я нарежете директно и я сервирате.

баница с кашкавал





кашкавалена баница

Сервирайте с чаша кисело мляко или кисело мляко.


Четете още:

🔴 Милиардерът Петер Келнер оцелява след падането на хеликоптера, спасителите тръгват късно и умира

🔴 Лечителката на Ламбо: 3 клечки кибрит и морска сол пазят от болести и магии!    

🔴 Историческа промяна в Кодекса на труда





Източник: За Жената





Коментари

горе