Мистерия! Бургазлията, атакувал укpaинци с кирки, е женен за.. укpaинка / СНИМКАПолицията в Бургас арестува 38-годишен мъж, свързан с два случая на забити кирки в автомобилите на украинци, намерили убежище в морския град. Оказа се, че задържаният е женен за украинка.

Тази сутрин спецполицаи арестуваха 38-годишния Марин Русчев в центъра на Бургас. Според разследващите той е замесен в двата случая от началото на месеца със забити кирки в автомобилите на украински граждани. Негово ДНК има и на двете места.

Снимка Флагман

Марин бил с русофилски убеждения, твърдят запознати със случая. Според източници на БНТ мотивът му да извърши посегателствата е неодобрение на държавната ни политика спрямо украинските бежанци.

Днес украинците, чиито автомобили осъмнаха със забити кирки, не пожелаха коментар. В Кризисния център в Бургас, където е настанена една от потърпевшите, напрежение вече няма.

„Не знам какъв е този човек - навярно мародер, не мога да го нарека по друг начин. Постъпката му с автомобила на нашата съседка е необяснима". - казва Наташа от Одеса.

„Не знам защо се е случило така. Ние нямаме конфликт с никого. Нямаме притеснения относно българския народ, напротив, той много ни помогна". - допълва Елена.

Засега прокуратурата не е повдигнала обвинение. Тепърва ще се изяснява дали Марин Русчев е действал сам или е имал поръчител.

Интересното е, че той има добре платена работа в пристанището на Бургас. Украинската му съпруга се кълне, че обичал бежанците и дори направил пътека до Поморие да им помага.

Пред "Флагман" дамата се заклела, че Марин бил у дома по време на случаите. Възможно е обаче украинката да прикрива съпруга. Марин е имал проблеми с правосъдието и преди.Източник: Марица

Следваща статия:
Къща в най-зловещото село в Северозапада се продава за жълти стотинки на търг

Коментари

Видео на деня

горе