В Родопите: Красива скална гробница с лековита сила привлича хората / СНИМКИВ Родопите красивите кътчета са стотици. Има обаче и такива, които привличат хора по други причини. Това са тези места с лековита сила.

Днес ще ви разкажем за едно от тях - "Дупчения камък". Времето през уикенда няма да е подходящо за посещение, но можете да си запазите идеята за следващите почивни дни.

Местните го наричат „Йел каясъ“, което в превод от турски означава „скалата на това, което идва и си отива“.

Намира се в близост до пътя за с. Мъглене, вдясно от шосето, на около 300 метра след последните къщи на мах. Веслец. Гробницата е ограбена още в древността. Куполът е пробит допълнително и така се е образувало провирало.

Хората вярват в лековитата сила на мястото и често търсят там лек за болки, които “идват и си отиват” (ревматизъм, шарка, стресови неврози и др.). След като се промушат 3 пъти през отвора (отдолу-нагоре), те оставят част от дреха на близкото дърво с надежда болестта да остане там.

И дори тази история да не ви се вярва, то само уникалния климат и природната красота на местността, ще ви доведат до огромно спокойствие и вътрешен мир.Източник: glasnews

Следваща статия:
Бум на туристи в Гърция, но при липса на кадри, овърбукинг и фалшиви сайтове

Коментари

Видео на деня

горе