Почина Георги от Карлово, който се бореше с коварна болест

22-годишният Георги Китипов е починал днес. Момчето от Карлово се бореше коварно заболяване. Много хора организираха благотворителни обяви и събираха средства. Черната вест съобщиха негови близки.

"С огромна тъга ви споделяме, че днес нашият скъп Георги напусна този свят. Преди 7 дни състоянието му за часове се влоши драстично и бе преместен в интензивното отеделние на болницата.

След няколко дни, прекарани в интензивното, лекарите стигнаха до заключението, че критичното му състояние е необратимо и единственото нещо, което може да се направи, е да се поддържат жизнените функции, докато дойде краят.
Последното желание на Георги беше да се прибере вкъщи.

Затова майка му взе решението да бъде прекратено лечението в болницата в Истанбул и Георги да бъде трансфериран с линейка обратно в България на 14.06. Той прекара остатъка от дните си вкъщи заедно с майка си, която стоеше неотлъчно до него.

Искаме да благодарим на всички вас, че отворихте сърцата си и подадохте ръка на Георги в неговата борба за живот.
Георги завинаги ще остане в нашите сърца и мисли като един от най-близките ни приятели. Той беше много смел, имаше изключително силен дух и се бори с болестта до последен дъх.

Георги, благодарим ти, че ни позволи да бъдем част от живота ти и реши да го споделиш с нас. Ти си човек, от когото научихме много и ти благодарим за всеки един момент прекаран с теб. Обичаме те!"

Георги заболява, когато е едва 4-годишен. Години води успешни битки, а една от тях се случва през изминалата година, когато претърпява успешна трансплантация на стволови клетки.

Изказваме искрени съболезнования на близките на Георги. Поклон пред паметта му!Източник: glasnews

Следваща статия:
Виктория от "Ергенът" разкри истината за богатия мъж, който преобърна живота ѝ

Коментари

Видео на деня

горе