Топ 5 на ваканците с изгоден самолетен билет / СНИМКИ



Летният сезон се очертава да бъде изключително силен за туристическата индустрия в световен мащаб, въпреки драстичното поскъпване на всички стоки и услуги. Много държави вече премахнаха своите ограничения и за пръв път от две години насам пътешествениците ще могат да се насладят на едно по-спокойно лято, без мерки и без изискване на сертификати. Засега. Няколко дестинации обаче представляват огромен интерес за българите заради пускането на изгодни и директни полети отскоро, обобщават от онлайн туристическа агенция eSky.





На плаж в Палма де Майорка

Това лято се радваме на директни полети на една от нискотарифните компании до Палма - столицата на остров Майорка, който е най-големият от Балеарските острови. До този момент директен полет до Майорка се поддържаше само от българския авиопревозвач. Години наред Майорка е в списъка на сънародниците ни за почивки през пролетните и летните месеци, но поради наличието на изгодни и директни полети до там от eSky казват, че интересът е значително по-голям тази година. Полетите се изпълняват от летище София два пъти седмично - във вторник и събота, а цените на самолетните билети започват от 81 евро за двупосочен билет през юли.





Задар - градът на залезите

Хърватия, наричана още „Страната на хилядата острова“, от години е интересна дестинация за българите, благодарение на невероятните си природни дадености, кристално чистата си вода и чудесните условия както за активна почивка, така и за релакс на плажа. До този момент директни полети на изгодни цени можеха да се намерят само до Загреб - столицата, която се намира на приблизително 300 км от крайбрежната ивица, и това доста утежняваше туристите, защото в повечето случаи трябваше да си наемат кола или да гонят автобуси. Но от тази година сънародниците ни се радват на бюджетни директни полети до Задар - града на залезите, който предлага живописни пейзажи и топла морска вода. Полетите се изпълняват от летище София два пъти седмично - в сряда и неделя, а цените на самолетните билети за периода юли-септември варират между 30 и 44 евро.





Анталия - перлата на Турската Ривиера

Перлата на Турската Ривиера - Анталия, е една от най-добрите дестинации за почивка това лято за българите. Районът предлага чудесни условия както за почивка на плажа, така и за разнообразни дейности като туризъм, разходка из исторически и археологически обекти и, разбира се, гастрономен туризъм. През летния сезон на 2022 г. българите могат да се възползват от директни полети до Анталия на изключително достъпни цени, изпълнявани от една от нискотарифните авиокомпании. Цените за двупосочен билет започват от 111 евро за периода юли-август.

От зелен по-зелен - остров Корфу

 





Най-зеленият гръцки остров - Корфу, очаква нашенци по въздух. През лятото на 2021 г. сънародниците ни имаха възможност да летят с директен полет само в неделя, докато това лято полети има два пъти седмично - в четвъртък и неделя. Цените на самолетните билети са изключително достъпни и започват от 40 евро за двете посоки.

От София до Варна за един час

От София до Варна за по-малко от един час е възможен вариант, но само със самолет. Вътрешните полети обаче не са по джоба на всеки, освен ако не са резервирани доста по-рано. Според търсачката на eSky цените за месец юли са в доста разтегливи граници - от 43 евро /на 21 юли/ до 110 евро /на 7 юли/ за двупосочен билет на човек.

 

Икономично и по вода

Last minute оферти и за круизи

Промоции тип last minute свалят цената и на круизите. Българите предпочитат най-вече пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие.

Така при резервация до 11 юли се спестяват 45% от цената, посочват от круизната линия  Celestyal Cruises. Цените започват от 297€ за тридневния маршрут „Иконична Егея“.





Популярният седемдневен маршрут „Идилична Егея“ сега е намален с повече от 45% и струва  721€. Той тръгва от Атина и посещава Солун, Кушадасъ (Турция), Родос, Крит (Ираклион), Санторини, Миконос и Милос.

Друга възможност за почивка по море е четиридневният круиз „Иконична Егея“ от Атина до Миконос, Кушадасъ (Турция), Патмос, Крит (Ираклион), Родос и Санторини, като цените започват от 393€. За сравнение редовната им цена е 670€.

Седемдневната „Еклектична Егея“ също е включена в голямата лятна разпродажба на компанията с цени, започващи от 591 € вместо 1080€. Този круиз тръгва от Атина, а маршрутът му включва Кавала, Солун, Волос и Санторини. Кавала също е нова спирка за Celestyal. Този северен вековен гръцки пристанищен град на Тракийско море често е наричан „Синият град“ заради кристално чистите си крайбрежни води и легендарната живописна гледка към морето.





Наесен с чартър от Пловдив

до четири турски курорта

Директни чартърни полети ще тръгнат от Летище Пловдив през есента до турските курорти Анталия, Бодрум, Кушадасъ и Мармарис. Те ще бъдат осъществявани от българската авиокомпания „European Air Charter“. Първият полет до Анталия ще бъде на 31 август 2022 г., а до другите три курорта - на 2 септември. Планът е чартърната програма да продължи до средата на октомври, тъй като сезонът в съседската държава приключва доста късно. Чартърите са обвързани с туроператор, а цените започват от 712 лв. на човек за пакет от 7 нощувки в четиризвезден хотел, all inclusive и самолетните билети.





В края на септември и началото на октомври туроператори планират чартъри от Пловдив и София и до Кападокия. Районът е много популярен сред българските туристи. 

Всичко това доста улеснява туристите от Пловдив, които за такъв воаяж трябваше да пътуват до Летище София. А в случай че трябва да гонят ранен полет, се налагаше да платят и допълнителна нощувка в столицата.


Четете още:

🔴 Андреа призна за психическо разстройство, мислела за най-лошото / СНИМКИ

🔴 Амулиани е скритият рай на Халкидики

🔴 Мира Добрева: Разпънах платна, които бях прибрала





Източник: Марица





Коментари

горе