Тодор Живков напълно забравен от близките си

На 5 август се навършиха 24 години от смъртта на Тодор Живков. Годишнината не беше отразена от нито една медия, включително и телевизиите. За първи път нито роднините, нито община Правец почетоха паметта на комунистическия вожд, отбелязват възмутени граждани.

В годините назад винаги на тази дата близки, приятели и поддръжници на Живков се събираха пред паметника в двора на къщата му в Правец, където поднасяха цветя и венци. От кметството се грижеха да има официално слово, професионално озвучаване, както и специална програма. Случвало се е знаковата дата да се използва за откриване на изложби и други културни събития, свързани с битието на бившия Първи, които винаги са се радвали на огромен интерес. Тази година обаче се случил прецедент и 5 август отминал мирно и тихо в града, без въобще 24-ата годишнина от смъртта на Живков да бъде почетена дори в тесен кръг.

Впечатление прави, че и нито един от знаковите социалисти на новото време, включително и лидерката на БСП Корнелия Нинова, не написаха и ред в социалните мрежи за Бай Тошо по повод 5 август. Внуците му Жени Живкова и Тодор Славков също не били забелязани в Правец, а близки до фамилията казват, че датата съвпаднала с морските им почивки. Тодор Живков почина на 5 август 1998 г. след триседмична мозъчна кома.

Когато световните агенции научават траурната вест, съобщават вестта с гриф „Спешно“:„Живков надживя и Тито, и Енвер Ходжа, и Чаушеску, поставяйки рекорд по продължителност на управление“.

24 години по-късно обаче не се намери нито един човек, който да поднесе цвете на паметника на Живков.Източник: Ретро

Следваща статия:
Продуцентка в бТВ се натъкна на ужасяваща гледка на къмпинг "Гардения"

Коментари

Видео на деня

горе