Семейство с 4 деца се изнася от България: Да развиваш идеи и каузи тук е престъплениеМладо семейство фермери, биопроизводители на мед в Странджа, обявиха в социалните мрежи, че затварят целия си бизнес и се изнасят от България. Причината - проверка на ДАНС, включваща няколко държавни институции, предава bTV.

"Затваряме фабриката си, защото да развиваш идеи и каузи в България, е престъпление", казва преди дни семейството с 4 деца, което е носител на европейска награда за млад фермер.

Хората в района познават Ралица и Димитър с облагородяването на селото, развиване на фолклорна група и множество благотворителни инициативи.

Освен че се грижат за над 2000 кошера с пчели, семейството произвежда плодове и зеленчуци, сее памук. Възползва се от субсидии, които се изплащат след извършването на работа, доказана дейност и проверки. Тегли и банкови кредити. С тях успяват да построят фабриката си, без да получат една стотинка земеделско подпомагане. Съобщават им се обаче, че правят злоупотреба с евросредства.

"Не ни изненадват проверките на Разплащателна агенция и на агенцията по безопасност на храните. Изненада ни проверката на ДАНС. Към нас има постоянни и тенденциозни проверки. Ние нямаме против тях. Всички проверки обаче са провокирани от ДАНС-Бургас. Нашият проблем е в това - защо го прави, защо сезира всички институции въпреки проверките през годината. Каква работа има ДАНС? Аз заплаха за националната сигурност ли съм?

От 2009 г. сме земеделски производители, а на 21 ноември в 21:00 часа започна поредна проверка към нас. Една събота пристигнаха повече от 30 човека. Четирима доктори от БАБХ проверяваха кошерите, докато мен ме държаха настрана, коментира Димитър.

От ДАНС посочват пред bTV, че по случая е образувана прокурорска проверка. А от Министерството на земеделието обясниха, че случаят вече е от компетенцията на Европейската прокуратура


Четете още:

🔴 Ето ги внуците близнаци на Първанов / СНИМКА

🔴 Азис съобщи голяма новина / ВИДЕО

🔴 Младеж с разкопчан панталон и изваден инструмент изплаши жена на улицата / ВИДЕО

Източник: plovdiv24

Коментари

горе