Варна получава подкрепа от цялата страна



Кметове на големи български градове, неправителствени организации, религиозни общности и обикновени граждани се свързват с община Варна с желание да помогнат за бързото разрешаване на създалата се екстремна ситуация.

Йорданка Фандъкова - кмет на София, изрази своите съболезнования към загиналите в разразилата се водна стихия през изминалата вечер. Тя изрази пълната готовност на столична община за оказване на оперативна подкрепа на терен. Същата готовност за изпращане на работни екипи изразиха и от община Пловдив.

Съболезнователна телеграма изпрати и областният управител на Ловеч - Милко Недялков, който изрази своята лична и тази на ловешката общественост съпричастност към мъката на пострадалите.

Съчувствие към цялата варненска общественост и опечалените семейства изрази и д-р Мустафа Хаджи - главен мюфтия.

Изпълнителният съвет на СРС КТ „Подкрепа"-Варна също изрази своите най-искрени съболезнования към семействата и близките на жертвите от природната стихия, сполетяла нашия град. „В този тежък за всички нас момент се обръщаме към нашите членове и симпатизанти да проявим своята гражданска и синдикална солидарност, както винаги до сега, като се включим в кампаниите и инициативите за подпомагане на пострадалите", се посочва в съобщение на синдиката.

10 възрастни и деца ще бъдат настанени в СУПЗ "Анастасия Д-р Железкова"

10 възрастни и деца от район Аспарухово ще бъдат настанени в СУПЗ „Анастасия Д-р Железкова". Това съобщи заместник-кметът Лидия Маринова. От социална кухня „Надежда, вяра и любов" осигуряват 50 порции топла храна и хляб, които ще бъдат занесени на жителите на ул. „Розова долина". От Гранд хотел „Варна" и комплекс „Слънчев ден" заявяват готовност да настанят бедстващи хора.

Общината стартира кампания за набиране на средства за Аспарухово

Всеки, който има желание да помогне финансово на пострадалите хора и възстановяването на район „Аспарухово" от природното бедствие, може да направи това на сметка:
Община Варна

Централна кооперативна банка" АД - клон Варна
IBAN: BG49 CECB 9790 8462 1500 00

BIC: CECBBGSF

Код за вид плащане - от страната - 445100
- от чужбина - 44 52 00

Като основание за плащане следва да се изписва: „За пострадалите от бедствието в кв. Аспарухово" или „Възстановяване на щетите от бедствието в Аспарухово"
За повече информация - тел. 052 820 - 342052 820 - 342



Източник: Дарик





Коментари

горе