Хисаря крие енергиен център на Людмила Живкова



В средата на 80-те години Людмила Живкова изградила енергиен център в Хисаря. Това е мястото, където навремето дъщерята на първия в държавата Тодор Живков е медитирала и се е зареждала с позитивна енергия. Малцина обаче са чували за него.


Енергийният център е скрит в огромен парк на резиденцията на някогашния Министерски съвет, съобщава Topnovini.bg. Намира се на територията на Военния санаториум „Калероя” в град Хисаря. Хората разказват, че през 80-те години на миналия век след срещи на Живкова с баба Ванга, пророчицата посочила на Людмила място, където да бъде изграден центърът. Точно там – в парка, според Ванга имало специална енергия, където хората можели да медитират и ги зареждало с положителни емоции.

Така, по препоръката на Ванга, Людмила Живкова изградила енергийния център. Той представлява четири каменни конструкции, сочещи четирите посоки на света – север, запад, изток, юг. В средата е изградена каменна чешма. Около нея има пейки, на които хората сядат, за да медитират и почувстват енергийния поток.

С годините обаче центърът останал занемарен. Наоколо било обрасло с трева и храсти. До момента, в който за него научила колежката от радио Пловдив Нели Бистрашка. Останала впечатлена от мястото и огорчена, че не се поддържа. Решила да го обнови със собствени усилия и с помощта на приятели. „Когато ми показаха това място всичко беше изгнило. Затова реших да го облагородя”, казва Нели и добавя, че там има вибрации и духовна енергия. „Всичко е направено с мисъл – кръгът, четирите посоки, шадраванът”, споделя тя.

Нели и приятели почистват енергийното място. Ученици от Гимназията по дървообработване в Пловдив изработват нови пейки. На 7 юли миналата година със специален ритуал ентусиасти събуждат енергията с паневритмия. Малко хора обаче са чували за енергийния център на Людмила Живкова. Твърди се, че местните не искали да се разчува за мястото, тъй като то щяло да се комерсиализира.

Паркът, в който се намира енергийното място, е огромен – с площ над 360 кв. м. В него се намира резиденцията на Министерски съвет, където навремето са отсядали Тодор Живков, Леонид Брежнев, Фидел Кастро и първите мъже на още редица страни по света. В парка има също място за отдих, малка къщичка, в която гостите са пили чай, преминава и река, пълна с костенурки. Могат да се видят различни видове дървета, екзотични храсти и цветя.

Въпреки, че огромният парк се поддържа, резиденцията на Министерски съвет не работи. Отдавна никой не почива в нея, но масивната сграда се пази от денонощна охрана. Прозорците и вратите са обрасли в паяжини. Само една от постройките към резиденцията е отворена за посетители. Вътре всичко е запазено от едно време. Дори още стои украсата от посрещане на някогашна Нова година.



Източник: Марица





Коментари

горе