Писател приюти бедстващо семейство с две децаПисателят Христо Стоянов създаде собствена инициатива в помощ на бедстващите хора. Той отвори дома си и приюти хора, останали без дом заради наводнението.

Семейство Милчеви преживяват една кошмарна нощ. Хванати във водния капан с двете си деца на 6 и 12 години.

„Водата придойде изведнъж. Не можеше да се реагира за нищо. - Какво направихте, когато дойде вълната? - Аз бях излязъл и се опитвах да запуша под вратата да не влиза в двора, защото трудно се изтича от другата стена и в този момент падна и оградата и се прибрах навътре”, спомня си Валентин Милчев пред Нова тв.

„Беше много страшно, защото се чувствахме и двамата безпомощни, виждайки от две страни огромни вълни идващи точно към нашата къща, виждайки как почва да се срутва оградата, идва кола върху къщата ни. Не знаехме в следващият момент какво ще стане , в следващият момент какво ще дойде с тази вълна”, обяснява Татяна Милчева.

Трагедията на хората обаче отваря сърцата на добрите хора. Писателят Христо Стоянов решава да приюти в дома си семейство Милчеви.

„Веднага се разбрахме. Няма да стоят без ток. Качих ги в колата, после се върнах да помагам, утре пак ще се върна да помагам, защото нещо трябва да се прави”, обяснява Христо Стоянов.

И докато пострадали и доброволци се борят с последствията от пороя, управляващите се скараха кой повече е помогнал и кой е по-виновен. Това не остана незабелязано.

„Видях хора, които раздаваха различни команди, от различни места на едни и същи хора само за това защото са различни политически сили. Дори това не можа да ги събере. Аз се чудя дали смъртта ще ги събере тия хора”, казва Христо Стоянов.Източник: 24 часа

Следваща статия:
Три български победи в леката атлетика

Коментари

Видео на деня

горе