Писател приюти бедстващо семейство с две деца



Писателят Христо Стоянов създаде собствена инициатива в помощ на бедстващите хора. Той отвори дома си и приюти хора, останали без дом заради наводнението.

Семейство Милчеви преживяват една кошмарна нощ. Хванати във водния капан с двете си деца на 6 и 12 години.

„Водата придойде изведнъж. Не можеше да се реагира за нищо. - Какво направихте, когато дойде вълната? - Аз бях излязъл и се опитвах да запуша под вратата да не влиза в двора, защото трудно се изтича от другата стена и в този момент падна и оградата и се прибрах навътре”, спомня си Валентин Милчев пред Нова тв.

„Беше много страшно, защото се чувствахме и двамата безпомощни, виждайки от две страни огромни вълни идващи точно към нашата къща, виждайки как почва да се срутва оградата, идва кола върху къщата ни. Не знаехме в следващият момент какво ще стане , в следващият момент какво ще дойде с тази вълна”, обяснява Татяна Милчева.

Трагедията на хората обаче отваря сърцата на добрите хора. Писателят Христо Стоянов решава да приюти в дома си семейство Милчеви.

„Веднага се разбрахме. Няма да стоят без ток. Качих ги в колата, после се върнах да помагам, утре пак ще се върна да помагам, защото нещо трябва да се прави”, обяснява Христо Стоянов.

И докато пострадали и доброволци се борят с последствията от пороя, управляващите се скараха кой повече е помогнал и кой е по-виновен. Това не остана незабелязано.

„Видях хора, които раздаваха различни команди, от различни места на едни и същи хора само за това защото са различни политически сили. Дори това не можа да ги събере. Аз се чудя дали смъртта ще ги събере тия хора”, казва Христо Стоянов.



Източник: 24 часа





Коментари

горе