Мъж осмя българите на плажа, стотици се засегнаха



"Класически българи на плажа! Взели ваучер от Грабо за уикенд на морето. Станат сабале Гинчето, мъжът и Стойчо и чавето Майкъл в 4 часа, тръгнат от Овча купел, да избегнат трафика и да пътуват по хладното, щото 20г Опел комби не му работи климатика! Стигнат на морето, паркират ръждивия Опел на 3км от хотела, хем да не дават 20лв за паркинг- хем да не ги е срам с тая барака! Разправя, че била еко активист! Обичала движението, затова ходили пеш, липсвал й фитнеса. В София не излизала от фитнеса, личен треньор имала!





Настанят се в хотела, веднага приберат в куфарите хавлиите от стаята, иде на рецепция, оплаче се Гинчето, че няма хавлии, дигне скандал, как можело такова нещо, кво било тва отношение дадат и нови хавлии, гледа тарикатски, бизнесменски!

Станат сабале, отидат в лидл на пазар, няма да дават те 10лв за бира и 5лв за кафе, че тая хладилна чанта за кво е...

Гледа надменно, бизнесменски!





Приберат се от Лидл, напрай сандвичи с консерва риба тон и авокадо, сложи на Стойчо 3 бири, все пак е на почивка човека, трябва да го поглези, сложи 2л фанта и към обед се паркират на плажа! Да не са селяни, че да ходят на безплатната зона, опнат хавлиите на платеното пред шезлонгите. Направи им забележка някоя госпожа, че пречат...

Отвори уста Гинчето, не можело те да идват в 8 сабалям, имали нощен живот, ходели по приеми до късно! Гледа високомерно, елитарно! Всички шезлонги и чадъри били заети, затова си опъват хавлиите отпред. Опнат са на плажа, Гинчето изкара "времеубежище", дет някой я подарил от групите за книги. Снима книгата на кривите си крака на фона на морето, пусне статус у фейса - #фийлинг блест, #самър вайбс! Нека и завиждат ония кокошки приятелките и!





Избягала от селото, но селото не може да избяга от нея! Току се провикне: Майкъле, донт гоо на дълбокото, оти че се удавиш и баща ти ща прибий! Яла да апнеш. Дойде чавето, даде му сандвич с авокадо, домат и риба тон, то го фърли, кви да тия буламачи!

Ревне Гинчето на висок глас:





-Майкъле, много си се разглезил, не може само сьомга, чия, годжи бери, киноа и мюсли да ядеш, трябва разнообразно да се храниш! Гледа здравословно, мастършефски!

У тех само кибапчита на промоция от Кауфланд, пици и кроасани плющят!

Ревне Стойчо - жина извади някое кебапче за мезе, даде му сандвич, он го гледа като фолк певица учебник по физика! Неподготвен няма да дойде пак утре, поне 2 консерви русенско варено ще вземе!





Приберат се след плаж в хотела, отиде Гинчето на балкона с газовия котлон да пръжне малко тиквички, картофи и кюфтета. Няма да им дават те 10лв за порция пържени картофи, аман от печалбари.

Купила най - евтиния слънцезащитен крем, он с изтекъл срок, изгорели кат раци на скара... Следващия ден седят в хотела, мажат се с кисело мляко и гледат планета ТВ...





На другия ден тръгват да се прибират вечерта. Рече Гинчето на Стойчо, че трябва да стегне колата, другата година на Гърция, че по нащо море само селяндури! Гледа надменно!

Всяка прилика с действителни лица не е никак случайна!", пише Детелин Върбанов.

Мнозина сметнаха, че авторът едва ли е много по-различен от описание герои и няма нужда да обижда хората, които нямат възможност.





"И к'ъв ти е проблема че някой си е взел домашна храна на плажа и бира в хладилна чанта?", пита Д. Динев.

Други пък отчетоха, че има много верни неща в публикацията.





"Защо България е на тоя хал и сме на последно място по всички показатели е описано много точно", отбелязва Катя Я.

Снимката е илюстративна


Четете още:

🔴 Трагедия! Член на МГЕРБ е един от загиналите при катастрофата край Ловеч

🔴 Клиенти в този "Кауфланд" масово зарязват пълни колички на касата, причината е...

🔴 Кървава баня с 3 трупа след челен сблъсък край Ловеч





Източник:





Коментари

горе