Стана ясна причината за създалата се паника в голяма част от СофияОстра миризма на газ притесни жителите на няколко квартала в София. Вече е ясно и какво е причинило ситуацията.

Притеснителен сигнал се разпространяваше в групи на София в социалната мрежа Facebook, като граждани твърдяха, че задушлива миризма на газ се носи в "Света Троица" и в други части на столицата. В публикации по темата много от тях пишат, че са усещали подобен неприятен мирис

От 112 съобщиха , че има авария в района на гара "Север" и аварийни екипи работят по отстраняване на проблема. Хората от различни софийски квартали сигнализират, че усещат наситена миризма. Най-много сигнали има от кварталите "Красна поляна", "Света Троица", "Зона Б-5" и "Зона Б-18".

От пожарната обясниха, че става дума за унищожаване на варели в цех на фирма в столичният квартал "Военна рампа". Заради това миризмата се е усетила в кварталите "Военна рампа", "Орландовци" и "Надежда" и се е разпространила в посока пазара "Димитър Петков". Те са съхранявали вещество, което се използва за ароматизатор на пропан-бутан.

няма опасност от взрив. От МВР съобщават, че здравето на хората не е застрашено.


Четете още:

🔴 Земетресение на един хвърлей от София! / КАРТИ

🔴 Сайтът на НИМХ се срина заради очаквания голям сняг. Вижте подробната им прогноза тук

🔴 В София е като след война, линейки хвърчат след паниката

Източник: Блиц

Коментари

горе