Сложете жълтък в лимона - ВРАГ №1 на всяка бръчка и гънка по лицето! Ето на какво е способен:



Когато жълтъкът се сложи в лимона, се получава мощно природно средство , което стяга кожата . Избелва петната по лицето, намалява бръчките, стимулира кръвообращението и освежава кожата





Бръчките се появяват постепенно с годините, но могат да се появят и внезапно и ако не реагираме навреме, стават все по-изразени. Въпреки това, за щастие, има естествени начини, които могат да облекчат и предотвратят промените по кожата.





Кожата около очите е най-тънката и чувствителна част от кожата на лицето. Поради това е най-податлива на негативни влияния, които водят до загуба на нейната еластичност и свежест. Въпреки че обикновено приемаме появата на бръчки по лицето като един от сигурните признаци за навлизане в по-зрял период от живота, бръчките около очите могат да се появят и в ранна младост.





ПРИЧИНИ: Наследственият фактор има определена роля, която, разбира се, не можем да пренебрегнем. Въпреки това голяма част от отговорността за появата на бръчки около очите принадлежи на неправилната грижа и безотговорното отношение към тази част от лицето.





Факторите, които пряко влияят върху появата на бръчки около очите са: излагане на слънчева светлина без нанасяне на препарати със защитен фактор, често използване на силен грим, несваляне на грим преди лягане, измиване на лицето с агресивни средства (най-често сапун). Към тази категория принадлежат още недостатъчна хидратация на тялото, неправилна диета, липса на сън и излагане на цигарен дим





Напрежението и стресът като съпътстваща проява обикновено имат мръщене, така че това също е една от причините за появата на бръчки. Въпреки че понякога ги наричат ​​„смешни бръчки“, това не означава, че не трябва да се смеем възможно най-често. Смехът е лекарство и със сигурност няма да влоши ситуацията.





Представяме ви няколко изпитани природни средства за борба с бръчките около очите :





ЛЕНЕНО СЕМЕ

Залейте една супена лъжица ленено семе с половин чаша вода. Вари се докато се получи гъста смес. Прецедете и оставете да изстине. Охладената смес нанесете върху зоната около очите и оставете да действа 25 минути. След това измийте първо с хладка, а след това със студена вода.





БАНАН И МАСЛО

Разтопете една супена лъжица масло на стайна температура и разбъркайте добре с една супена лъжица намачкани банани. С върховете на пръстите си нежно потупвайте върху кожата около очите. Оставете да действа двадесет минути, след което отмийте с хладка вода.





МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ

Това масло е богато на антиоксиданти, които помагат за задържането на колаген. Освен това маслото допълнително подхранва кожата и й осигурява необходимата влага. Нанесете върху чиста кожа с нежни движения и оставете да действа двадесет минути, след което отмийте.





И най-мощното от всички средства - ЖЪЛТЪК В ЛИМОН

Съставки:

  • Един жълтък
  • Половин лимон




Начин на действие:

Разрежете лимона на две и изстискайте сока от едната половина, след което сложете жълтъка вътре. Оставете така приготвения лимон за една нощ, най-добре в хладилник.

жълтък в лимон бръчки





На следващия ден добавете няколко капки лимонов сок към жълтъка, разбъркайте добре, за да се уеднаквят и след това нанесете сместа върху предварително почистена кожа на лицето и шията. Оставете да действа 20 минути, след което изплакнете с хладка вода.





жълтък в лимон приложение


Четете още:

🔴 Цитиридис каза край: Това е от мен и от екипа ми

🔴 Напусна ни известен професор

🔴 Вижте кои са имениците днес





Източник: За Жената





Коментари

горе