Студент във ВТУ стана световен шампион по канадска борба, Стоян Големанов с бронз



Студентът във Великотърновския университет Красимир Костадинов спечели златен и сребърен медал на 36-ото световно първенство по канадска борба във Вилнюс (Литва). Костадинов спечели надпреварата на дясна ръка при мъжете в категория до 100 кг, като на финала се наложи над украинеца Антон Калиазин. На лява ръка роденият в Тутракан състезател отстъпи пред Виталий Лалетин от Русия и остана със сребро.
В столицата на Азербайджан пореден медал от голям форум спечели Стоян Големанов. Състезателят на “Локомотив 96” се класира трети при мъжете в категория до 90 кг. Поради травма на лявата ръка Стоян участва само на дясна ръка и спечели малкия финал с Мохамед Абделрахман от Египет. Друг гоорнооряховчанин - Пламен Димитров, бе близо до спечелването на отличие при мъжете до 85 кг. На дясна ръка той стигна до мач за бронза, в който загуби от Максим Черски от Русия и завърши четвърти. На лява ръка се класира на десето място.
Цветан Гашевски записа поредно участие на световно първенство. Със своите 44 години в момента той е най-възрастният действащ състезател в Европа. Президентът и треньор на “Локомотив 96” участва в категория до 80 кг на дясна ръка, където се класира на девето място.



Източник: Борба.БГ





Коментари

горе