Спиращо Дъха ВИДЕО На Мелнишките Пирамиди...Вижте Го!



В България има много места, където могат да се видят най-различни природни феномени. Един от тях безпорно са Мелнишките пирамиди. Всеки, който е имал възможността да ги види на живо знае, какво имам предвид. Най-добрия художник е природата и пирамидите са доказателството за това. Днес ви представяме едно уникално видео, което със сигурност ще ви хареса и впечатли. Насладете му се и споделете вашето мнение в коментарите. Ще се радваме да ви чуем :)

Повече информация за феномена: Мелнишките пирамиди са скални образувания, които са едни от най-посещаваните от туристи скални пирамиди на територията на България. Разположени са в подножието на югозападната част на планината Пирин в околностите на Мелник. Районът, освен самите пирамиди, обхваща още огромно количество други скални образувания като скални гъби, игли, конуси и други.

Мелнишките пирамиди на височина достигат до 100 м. Характерно за външния им вид е, че склоновете им са пясъчни и на места почти напълно отвесни. На върховете им растат широколистни растения и треви. Мелнишките пирамиди са в процес на изграждане и външният им вид и форма се променят. Обявени са за природна забележителност през 1960 година. Внушителните скални феномени са вписани в списъка на 100-те национални туристически обекта на България, под номер 4.



Източник: vijgo





Коментари

горе