Музеят в село Дорково, общ.Ракитово спечели награда



Кметът на Община Ракитково Любомир Петков получи поредна престижна награда, този път лично от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и кмета на София Йорданка Фандъкова. На 10 декември, по време на ежегодната конференция на министъра на регионалното развитие, бяха отличени общини, работили успешно по Оперативна програма “Регионално развитие”. Наградите бяха в няколко категории, една от които за най-добри туристически атракции.

Община Ракитово бе удостоена с наградата за създаването на единствения по рода си музей “Плиоценски парк” в Дорково. След откриването му през 2013 г. музеят се превърна в основна атракция за туристите, гостуващи в Чепинската котловина.


В същата категория бяха отличени още общините: Бургас - за проекта остров “Св. Анастасия”, Габрово - за интегриран проект за развитие на културно историческото наследство и Ивайловград - за античната вила “Армира”.
Министър Павлова поздрави бенефициентите за успешно работещата програма “Регионално развитие” и съобщи, че предстои трудна година на разплащане и на още по-активна работа. Има опасност България да загуби 106 милиона лева по оперативната програма, но министър Павлова е на мнение, че ще се преборим поне за 100 млн. лв.

Зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова съобщи, че бенефициентите са подготвили резервни проекти за зелена и достъпна градска среда на стойност 70 млн. лв. След общините, които вече са спечелили финансиране по тази линия е и Велинград.



Източник: abv-selo





Коментари

горе