Под България ври от нефт и газ



Феноменът бай Иван от Димчево се кълне: Тато дал зелена светлина на проучванията му, но след 89-та го обявили за луд

На България не й трябва нито "Южен поток", Южен коридор. В недрата на земята ни и в Черно море има огромни залежи от нефт и газ. Това твърди феноменът бай Иван Милев, който живее в бургаското село Димчево. Той е на 84 г., но все още работи. Занимава се активно с радиестезия и няма ден, в който да не го повикат за помощ. Търсят го основно в региона на Странджа, за да открива вода.

Годините не са помрачили ума на бай Иван и той помни всеки кладенец, който е открил. "Заедно с последния извор, който намерих вчера, дотук станаха общо 6625. Скоро дойде един човек, търсил вода в имота си. Викал няколко пъти геолози - пробили 70 м сонда, правили проучвания. После втора сонда, трета - няма и капка. Аз отидох и за няколко минути му показах мястото с водата. Човекът не можеше да повярва на очите си", твърди бай Иван. Казва, че усеща водата и нефта с тялото си. Но не може да работи без специалните си инструменти - багети. Има над 50 вида от тях и си ги майстори сам.
 

От 35 г. бай Иван не спира да повтаря, че под земята на България текат реки от нефт и газ. Кълне се, че е проучил територията на страната ни метър по метър и знае точно откъде минават петролните потоци.

Никой обаче не иска да го вземе на сериозно

Повече от 20 г. се борил да стигне до първите мъже в държавата с единствената молба да го изслушат и да направят сондажни проучвания. Никой не му обърнал внимание, отминавали го с безразличие, а понякога чувал и подигравки. Петролните залежи в страната ни не излизат от ума на феномена. Фиксидеята му да превърне България в петролна банка станала каузата на живота му. Дръзнал да изкаже на глас теорията си още в годините на соца. Дори два пъти се срещал с Тодор Живков. Всъщност бившият Първи е единственият от големците, който го приел и го изслушал. Обещал му и силна подкрепа, за да докаже способностите си и да покаже от къде минава горивото. Това се случило през 87-88 г. "Първата ми среща с Тодор Живков беше в резиденцията "Перла" в Приморско, а после ме повикаха в София в Централния комитет. Той ми даде зелена светлина, но имаше хора, които попречиха", разказва бай Иван. Влиятелни по онова време учени от БАН се опитали да убедят Живков, че Иван Милев е обикновен шарлатанин.

Нарочили го, че се опитва да стане "втора Ванга"

и му подлели вода. Въпреки това Тато наредил цял екип учени да се заемат и да работят заедно с бай Иван. Падането на комунистическия режим през 1989 г. обаче спира целия проект, още преди да е започнал реално. Още в първите години на демокрацията феноменът от Димчево повел нова битка с още по-голяма надежда, че младите демократи ще му подадат ръка. Ударил обаче на камък. "Писах купища писма до министри, президенти и премиери. Молих ги само да ме чуят и да им дам картите, на които съм начертал откъде минава нефтът и газта. Никой не поиска да ме чуе. Цели 20-25 години ходих, писах и се молих. Вече спрях, защото никой не иска и да знае какво мога. Не се намери нито един, който да каже - дайте го този човек тук да го видим луд ли е, измамник ли е или наистина знае нещо", коментира огорчен пенсионерът. За последно писал писма до бившия премиер Симеон Сакскобургготски. Оттогава се е зарекъл, че повече няма да се моли, докато не го потърсят. Но така и никой не му позвънил.

Иван Милев обаче получил признание и висока оценка от руски учени. През 1990 година отишъл в Русия, където получил шанс да докаже феноменалните си способности. Твърди, че

показал на братушките къде са най-големите им залежи

и ги оставил с отворена уста. "Там руснаците ми казваха: Бай Иване, ти си чудо! Друг като тебе в света не се е родил. Не разбираме защо вашите учени не те използват. Когато им разказах, че в моята страна никой не иска да ми подаде ръка, те не можеха да повярват. Аз не искам пари от тази работа. Единственото ми желание е да оставя след себе си нещо голямо, от което ще имат полза всички хора, ще има полза и държавата. Но никой не иска помощта ми и аз насила добро не мога да направя", казва примирено възрастният мъж.

Бай Иван е готов да обори цялата наука за произхода на нефта. Според него схващането, че черното злато е с микроорганичен произход, е абсолютно погрешно. "Няма такова нещо, тази теория е тотално сгрешена. Нефтът извира от ядрото на земята. И не е истина, че свършва. Няма начин залежите да не намаляват, но нещата не са такива, каквито ги представят пред хората. Има огромни количества нефт, особено в България. Ние само трябва да ги извадим и да решим веднъж завинаги всичките си проблеми. Иска се само един сондаж и ще изнасяме в цяла Европа.

България ще стане чудото на света

убеден е феноменът от Димчево.

Според него през страната ни минават две нефтени артерии. Едната идва от Украйна, пресича Румъния и влиза в България. Петролната река минавала близо до Свищов, а оттам заминавала през Гърция за Либия. Покрай Варна пък е най-голямото находище на газ. Било разположено върху огромна площ от 15 000 кв. км между Варна и Констанца, а част от него попадало под Черно море. Нефт и газ в огромни количества имало и край Бургас, кълне се бай Иван.

"Това, което се случва в България, е абсурдно. Живеем върху златна мина, а не я използваме. Сега държавата тегли милиарди заем - това са страшно много пари, на които ще плащаме и лихви отгоре. А не искат да отделят едни 20 милиона, за да бият две сонди. Толкова ще струват най-много.

Една сонда излиза 5-7 млн. лв.

Говорих с отговорника за OMV и той ми каза, че преди години в Норвегия са пробити 75 сондажа по 15 млн. евро всеки, защото са в морето и са по-скъпи. Смятайте колко пари са дали за проучвания, докато най-накрая открият нефта. А при нас става въпрос за минимални инвестиции, които ще се възвърнат веднага хилядократно", казва Иван Милев.

Изготвил е професионална карта, върху която са нанесени всички находища на петрол и газ в България. Феноменът е направил и втора карта с нефтените залежи в цяла Европа. Нашите учени обаче не признават картите му и смятат, че те са плод на болни фантазии и нереални амбиции. "Мислят ме за смахнат и изветрял, но аз знам точно маршрута на природния газ и на нефта под нас. От всички европейски страни, България е най-богата. "Цялата ни страна - надлъж и шир, е в артерии от нефт и газ", убеден е бай Иван.



Източник: Българи





Коментари

горе