София е с най-евтини хотели



София е градът с най-евтините хотели, показва проучване на влиятелния туристически сайт „Трипадвайзър“ сред 48 страни, съобщава Лента.ру.

Авторите на изследването са включили в доклада си най-популярните туристически дестинации, като в оценката влиза не само цената за нощувка, но и съпътстващи услуги - обслужване по стаите и химическо чистене.

„Българската столица ще ви зарадва не само с обширните си паркове, очарователни бутици и зашеметяващ нощен живот. Тя предлага богат избор от достъпни и луксозни хотели, където средно престоят ще ви излезе 87,6 евро“, посочват експертите. В цената освен нощувка е включено сервирането на порция сандвичи в стаята, кенче кола, бутилка минерална вода, ядки и 50 мл водка, както и химическото чистене на една риза.

В описанието си на София специалистите от „Трипадвайзър“ подчертават близостта й с „популярната ски дестинация Витоша“, както и богатството й на исторически забележителности, тъй като е един от най-старите европейски градове.


На второ място в класацията е Киев, където пакетната цена в реномиран хотел излиза 95,4 евро. Трета е екзотичната Джакарта, столицата на Индонезия - 98 евро. Най-скъпи са хотелите в Ню Йорк, за нощувка и обслужване туристите ще трябва да се бръкнат средно с 400 евро. Най-солена дестинация в Европа е Цюрих - 322 евро.



Източник: ПРЕСА





Коментари

горе