Свищовски професор с дарение за болен студентПоредно дарение за студент в беда направи преподавателя по счетоводство в Стопанска академия в Свищов проф. д-р Георги Баташки, предава в-к „Борба”. Тази година стипендията е за възпитаник на Академията със злокачествено онкологично заболяване.

Желанието на проф. Баташки е болният студент да получи десет месечни стипендии по 100 лева. За целта професорът дарява полученото възнаграждение като академичен наставник по проект “Студентски практики” и лични средства в общ размер на хиляда лева. Учредената стипендия вече е изплатена на определения от управителния съвет на фондацията студент.

Експертът по счетоводство учредява първата си стипендия преди повече от 20 години. Тогава той дарява лични средства за десет месечни стипендии на студент от специалност “Счетоводство и контрол”. Оказало се, че избраният стипендиант е щял да прекъсне образованието си без тази помощ. Сред даренията на свищовския професор е и еднократно подпомагане на студент с влошено здравословно състояние на родител.Източник: Кмета

Следваща статия:
Отвара на боговете съществува и се нарича Мурсалски чай

Коментари

Видео на деня

горе