Вярвайте в нашите деца, обичайте ги! Расте едно чудесно поколение!Големият ни недостатък е мандатното мислене. А в историята са останали само личностите, които мислят в далечно бъдеще.

Основният проблем е ценностите. В момента, в който ти определиш за мерило парата, целият пейзаж се променя. Кланяме се на златно теле, каза пред бТВ писателят акад. Антон Дончев.

Присъствам на две срещи, на сдружения на млади българи, които са се нарекли Клуб на младите възрожденци. Съветвам ви да отидете да ги видите събрани. Младите хора имат нужда от криле и те са намерили един великолепен учител - Левски. Изведнъж една личност, на който не можеш да намериш петно, който можеш да наречеш идеал. Вие ще усетите, че ние неправилно оценяваме това, което се случва в България, каза писателят и призова: „Отидете да ги видите!" На въпрос коя според него е най-хубавата българска дума, Дончев се замисли, но отвърна: „Търпение".
Като послание към нацията по случай 24 май Дончев заяви: „Вярвайте в нашите деца, обичайте ги! Расте едно чудесно поколение! Ако има нещо, което се изкривява, ние го изкривяваме, но те, те са чудесни".Източник: Актуално

Следваща статия:
Град Елена празнува по-красив от всякога

Коментари

Видео на деня

горе