1500 лв. за отличници по туризъм



По 1500 лв. стипендии ще получат четирима отличници студенти по туризъм от фондация "Св. св. Константин и Елена" през следващата учебна година. Молби се приемат от възпитаници на всички висши училища у нас, в които има такава специалност за бакалаври, обявиха от фондацията. В битката за първите 2 стипендии влизат подалите документи до 20 август.

Одобрените ще получат сумата на 5 равни вноски през зимния семестър, а за летния фондацията ще направи нов конкурс. Кандидатите трябва да са редовни студенти с поне 5,50 успех от последния семестър, като предимство ще имат израсналите в социални домове или в бедни семейства, сираците и младежите с увреждания, уточниха от фондацията.

Стипендиантската й програма датира от миналата година, когато помощ получиха 4 студенти от Икономическия университет във Варна, ВСУ "Черноризец Храбър" и Великотърновския университет. Целта е да се насърчат талантливи младежи, желаещи да се развиват в ключови за икономиката сфери, които страдат от дефицит на кадри. Наесен фондацията ще учреди и стипендии "Здраве чрез СПА" за бъдещи рехабилитатори, физиотерапевти, козметици и масажисти.



Източник: Стандарт





Коментари

горе