Кабинетът дава пари за обучението на 15-годишния Марсело ИлиевКабинетът дава пари за обучението на 15-годишния Марсело Илиев

Министерски съвет ще отпусне средства, с които да подпомогне обучението на ромския ученик Марсело Илиев от Монтана в CATS College Cambridge. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

15-годишното момче е прието в престижния университет сред стотици други даровити деца, но сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство.

Правителството реши да осигури необходимите 4350 британски лири, с които да бъде обезпечена първата вноска за настаняването на Марсело Илиев в общежитие.
Досега Марсело разчита само на добрината на благодетели, които събират пари за обучението му в чужбина.

Предлагали са му по 100 долара, по 400 евро, по 300 лв. Семейството благодари на всички, които сега му се притичват на помощ.

Марсело е завършил осми клас на гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Монтана. В паралелката, в която се изучават „недвижими имоти”, той е втори по успех. Има отлични оценки по всички предмети с изключение на химия и биология, по които има петици.Източник: Кмета

Следваща статия:
Как Марсело от гетото проби в Кеймбридж - Българи

Коментари

Видео на деня

горе