Вижте какво ще се случи с тялото ви, ако ядете авокадо всеки денВероятно сте чували, че през последните години авокадото е определяно като здравословна супер храна. Ползите от него наистина са много. Вижте поне четири причини да добавяте по малко авокадо към менюто си всеки ден.

Ще намалите риска от сърдечно-съдови заболявания

Сърдечно-съдовите заболявания са едни от най-честите причини за смърт в света. Само заради този факт си заслужава да защитите сърцето си, като избирате внимателно храната в менюто.

Доказано е, че авокадото има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система по много начини благодарение на ниското си съдържание на наситени мазнини и високо количество ненаситени. Консумацията на авокадо помага за намаляване на „лошия“ холестерол, поддържа нивата на „добрия“ и подобрява инсулиновата чувствителност.

По-лесно ще поддържате теглото си

Приемането на мазнини топи мазнини. Кой би могъл да предположи? Авокадото може да ви помогне да стопите излишните килограми и да поддържате здравословен индекс на телесна маса, като създава чувството на ситост. Според последните проучвания добавянето на авокадо към храната, която консумираме, помага за удължаване чувството на ситост и намалява желанието за преяждане.

Тайната се крие във високото съдържание на фибри в него, в един плод има средно 14 гр фибри. Честата консумация на авокадо се смята за ключа към слабата талия. И не на последно място някои проучвания установяват, че намаляването на теглото по този начин е по-здравословно за сърцето, отколкото отслабването чрез намаляване приема на мазнини.

Може да намалите риска от ракови заболявания

В авокадото има много фитохимикали като ксантофил и фенол, които редица проучвани са установили, че имат положителен ефект върху предотвратяване развитието на ракови заболявания като рак на устната кухина, рак на гърдата, рак на простата и някои форми на левкемия.

Ще предпазите кожата и очите си в по-напреднала възраст

Както вече стана ясно, каротеноидите в авокадото правят много неща за човешкото тяло. Съдържащите с в него лутеин и зеаксантин забавят намаляването на зрението, свързано с напредване на възрастта и предпазват от нарушаване на зрителната функция. Тези две съставки действат и като буфери срещу вредните UV лъчи на слънцето, като пазят кожата гладка и здрава.

Освен всичко това, авокадото е вкусно, кремообразно и може да бъде добавено към салати, шейкове, смутита, десерти, дипове и топинги. Подходяща храна е дори за бебета. Не се страхувайте да експериментирате с него.Източник: profit

Следваща статия:
Пентагонът защити Турция

Коментари

Видео на деня

горе