Край на болките в стомаха с рецептите на Ванга и Димков!



Коремната кухина, или простичко казано - коремът, е най-запълненото с различни органи пространство в нашето тяло. Проблеми със сърцето, храносмилателната и отделителната система, както и на системата за възпроизводство, ендокринната и кръвотворната система може да се проявят и с болки в корема.

Ето най-типичните случаи:

~ Болка, тъпа и пареща в горните отдели на корема, съпроводена с киселини, оригване, слюноотделяне, може да се предизвиква не само от гастрит или езофагит (възпаление на стомаха или на хранопровода), но и от инфаркт на миокарда.

~ При язвена болест болката е режеща, силна. Започва както преди, така и след хранене. Повръщането понякога я отслабва. За перфориралата язва е характерна острата и внезапна болка. Дванадесетопръстното черво, жлъчният канал и каналът на задстомашната жлеза анатомически се събират в една точка, затова и възпалението на един от тези органи лесно преминава към съседния. Така например обострената язва на дванадесетопръстника и възпалението на жлъчния мехур може да провокират панкреатит. Болката е толкова силна, че ви отвежда веднага при хирурга.

Топлите компреси и обезболяващите са строго противопоказани!

~ Хранителното отравяне с развалени продукти причинява атакуваща болка, придружена с колики, повдигане или повръщане, диария и обилно газоотделяне.

~ При жените тъпата болка в долната дясна и (или) лява част на корема нерядко е свързана с възпаление на маточните тръби, апоплексия (разрив) на яйчниците, усукване на кисти.

~ “Заклещването” на херния (инкарцерация), апандиситът също предизвикват болка в коремната област. При това апандиситът не причинява задължително болезнени усещания ниско вдясно, където се намира.

~ Болката при бъбречни колики се появява бързо и е остра. Възможно е да предизвика шок - както болезнен, така и психологически - заради неочакваността и паниката. Бъбречната колика е единственият случай, при който обезболяването не само е допустимо, но е и необходимо.

~ Болката в областта на правото черво и ануса като правило свидетелства за хемороиди и нацепвания на ануса или за възпаление на параректалните (окръжаващи правото черво) тъкани. Трудно ще я сбъркате с друга. Обезболяването в този случай също не се забранява.

Алтернативна медицина от Ванга и Димков

• По една непълна супена лъжица жълт кантарион и подбел и един узрял цвят на копър (семето) се кипват в половин литър вода за две минути. След изстиване се пие три пъти половин час преди ядене в продължение на един месец. Ползва се при силни болки и газове.

• 300 г орехови ядки и 100 г почистен чесън се счукват добре. Смесват се с 1 кг мед и се варят на водна баня. Взема се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно.

Употребява се при стомашно-чревни болки.

• За облекчаване на болките в стомаха се изпива чаша прясно мляко, сварено с копър или с няколко зърна кимион. Не бива да се яде солено, люто и кисело.

• Три пъти на ден преди ядене се ние изцеден сок от моркови.

• Вземат се по равни части пудра захар, сода бикарбонат и медицинска сяра. Пие се по половин кафейна лъжичка два часа преди ядене заедно с отвара от жълт кантарион.

• Прави се силен чай от живовляк и съвсем малко джоджен. Пие се неподсладено по една чаша преда лягане в продължение на десет дни.



Източник: Ретро





Коментари

горе