Русия пусна снимки, доказващи връзката между Турция и „Ислямска държава” (Снимки)



В хода на пресконференцията представители на военното министерство показаха спътникови снимки, на които са запечатани колони от бензиновози, пълни с нефт, откраднат от терористите от „Ислямска държава”. На снимките ясно се вижда, че крайната цел на нефта, който е придобит от сирийска територия, е Турция.

„Основният потребител на сирийски и иракски нефт от „Ислямска държава” е Турция”, заяви заместникът на военния министър на отбраната на Русия Анатолий Антонов.

„Турският лидер и неговото семейство са въвлечени в схемата за незаконни доставки на нефт от позиции, окупирани от „Ислямска държава”, казват още от руското военно министерство.

Също така, по данни на ведомството, доходите на терористите от продажба на нефт са около 2 млрд. долара на година. 

„Общ отбор от бандити и хора от турския елит търгуват нефта от Сирия”, казват още от министерството.

Припомняме, че по-рано президентът на Русия Владимир Путин заяви, че той разполага с информация, която потвърждава, че нефт, който се добива от места, които са под контрола на терористите, в промишлени мащаби попада в Турция. 

Турският президент Реджер Тайип Ердоган заяви по-рано, че ще подаде оставка, ако се докаже, че страната му е купувала нефт от терористите в Сирия, както твърди Москва.

 


Четете още:

🔴 Ароматите влияят на съня

🔴 Човекът, който промени холивудското кино или историята на Георги Боршуков

🔴 Любими цитати от старото българско кино





Източник: sosnovini





Коментари

горе