Учител от Родопите предложен за орден "Св. Св. Кирил и Методий"



Кабинетът е предложил на президента Плевнелиев да удостои с орден „Св. Св. Кирил и Методий” – първа степен, Йордан Семерджиев за неговите големи заслуги в областта на образованието и културата.

Йордан Семерджиев е роден през 1930 г. в с. Павелско, община Смолян. Завършва Учителския институт в Хасково, а по-късно и СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „История и философия“. Той е дългогодишен учител в района на Родопите, удостоен със званието „старши преподавател”. Голяма част от образователната му дейност е доброволен труд за организиране и лично ангажиране в курсове за ограмотяване на младежи и по-възрастни хора от този район.

Г-н Семерджиев се занимава и с краеведска дейност, като в десет книги пресъздава по-важни епизоди от историческото развитие на селата и учителския труд в Родопите, създава първата музейна сбирка в с. Марково, област Пловдив, организира подпомагането с финансови средства на ремонта и подобряване на материалната база на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Марково за посрещане на учебната 2015/2016 година. Наред с образователната, просветната, изследователската, издателската и организационната дейност, г-н Йордан Семерджиев се включва и в организирането на дарителски кампании.


Четете още:

🔴 Болница Шейново отбелязва 80-годишнина

🔴 Черноморската риба и миди - по-чисти от останалите в Европа

🔴 На -40 градуса в арктичната тундра





Източник: frognews





Коментари

горе