Младеж, въвлечен без да знае в ало измама, спаси 1720 лв. на баба



27-годишен мъж от Разград спаси старица от измама и вместо на мошениците предаде 1720 лв. на полицията.

Поредният опит за телефонна измама е станал в четвъртък към 16 ч. в град Лозница, Разградско. 81-годишната жена била вдигната по тревога с обичайната заплаха, че внукът й е тежко болен и са нужни много пари, за да бъде спасен животът му.

В същото време измамниците, ровейки в сайтове за коли, попаднали на Д. И. от Разград, който продавал колата си. Купувачът-измамник се представил като търговец на автомобили и поискал колата да бъде закарана в Търновско, където трябвало да й направят преглед преди сделката. Помолил мъжа от Разград да му направи услуга и да мине пътьом да вземе едни пари от Лозница, които били от ниви, които продал в района.

"Куриерът" се съгласил и отишъл да вземе сумата, но като чул тревогата на бабата се сетил, че е вкаран в капан от измамници. Той веднага се явил в местното полицейско управление и разказал историята, като предал 1720 лв., които бабата наизвадила от тайниците си, за да спаси внука си. По случая е започнато досъдебно производство, казаха от полицията в Разград.


Четете още:

🔴 16-годишен плевенчанин постави световен рекорд по гребане на сухо

🔴 Вароша, Ловеч

🔴 Полицай спаси майка на две деца от потоп





Източник: Труд





Коментари

горе