Немски благодетели направиха дарение за 6000 евро на Община Елена



Домашният социален патронаж в Елена получи поредното дарение от немската благотворителна организация "Помощ за България". Нейният председател Юрген Мюлер и кметът на балканското градче инж. Дилян Млъзев подписаха договора за дарение, което възлиза на 6000 евро. С 4100 евро от тях е закупен автомобил за социалното заведение.

"С него ще се доставя храната до 130 абоната на услугата от града и четири села на общината. С останалата част от парите се осигурява храненето за два месеца на още 25 души, които имат нужда от подпомагане", обясниха от общинската управа.

Юрген Мюлер, който през миналата година бе удостоен с плакет за благотворителната си дейност в Елена, пристигна в града заедно със семейството си - съпругата Рия, дъщерята Ина и сестрата Зилке. Гостите от Германия бяха посрещнати от градоначалника на Елена, а след това заедно посетиха Домашния социален патронаж.

С дарения от "Помощ за България" в домашния патронаж е монтирана вентилационна система, две поредни години е разкривана социална кухня, очаква се да пристигне и картофобелачка. Немските приятели помагат и на хосписа в Елена, на Защитеното жилище, а преди закриването му и на Дома за деца и младежи с ментални увреждания в Илаков рът.

"Булгариенхилфе" е основана от Юрген Мюлер преди близо 20 години и оттогава развива благотворителност в страната. Вече работят заедно и със създадената от преди година още една немска благотворителна организация "Децата се нуждаят от свобода".


Четете още:

🔴 Американец пита: Ако спечели Тръмп, да бягам ли в България? Заповядай, страната е като от бъдещето, отговаря негов сънародник

🔴 Боян Петров и Атанас Скатов са в една експедиция с алпинисти от още 13 държави

🔴 48-годишен българин ще се състезава за Австралия на олимпийските игри в Рио





Източник: Труд





Коментари

горе