Нешка Робева стана "Почетен гражданин на Русе"



Нешка Робева стана "Почетен гражданин на Русе". Общинските съветници гласуваха единодушно на сесия заслужилата треньорка да бъде удостоена със званието. Мотивите са спечелените високи държавни и международни отличия в спорта от именитата русенка.

За почти 25 г. треньорска работа нейните възпитанички по художествена гимнастика са завоювали 294 медала, 7 абсолютни световни, 10 европейски и 2 вицеолимпийски титли. Не по-малко впечатляващи са и спектаклите на групата "National Art" на Нешка Робева, съчетаващи българския фолклор с елементи на художествената гимнастика.

"Общинският съвет започна да приема твърде много предложения за почетни граждани, което девалвира идеята за почетност на званието", заяви зам.председателят на местния парламент Мирослав Славчев /"Атака"/.

"Имаше много случаи, в които удостоихме като почетни граждани хора, които не са стъпвали 20 години в Русе, или само са родени в Русе и са го напуснали още в детските си години", мотивира се съветникът.


Четете още:

🔴 Утре е голям празник! Каквото правиш, такава ще е цялата година. Хубаво е да носиш пара в джоба си, а който му полази змия дрехата ...

🔴 Приморско привлече вниманието на руските туроператори

🔴 Писмо на една майка с деца, останали без дом, разтърси фейсбук!





Източник: Труд





Коментари

горе