Вижте красотата на Поморие преди началото на туристическия сезон (ВИДЕО И СНИМКИ)



 Поморие грейна преди туристическия сезон и вече чака своите гости. Уникално видео показва красотата на перлата на Южното Черноморие точно преди старта на лятото.

Градът ще посрещне първите си туристи с ремонтирани алеи, подобрена инфраструктура . Реконструираното лятно кино пък ще дават възможност на посетителите да се наслаждават на уникалната морска красота, гледайки любимия си филм.


Ето така изглежда Лятното кино в Поморие след ремонта му

Красивата картина допълва новото пристанище, чието изпълнение тече в момента. С реконструкцията на рибарския хелинг и превръщането му в пристан за 112 лодки и 8 малки рибарски кораба, много скоро Поморие ще бъде град с едно от най-модерните пристанища по Черноморието.


Поморие ще има едно от най-модерните рибарски пристанища по Черноморието

Продължава и строежът на Галерия в центъра на Поморие. Тя е на мястото на старата и порутена бивша митница, а реализирането на проекта ще я превърне в истинско бижу.


От тази порутена сграда в центъра на Поморие вече няма и спомен. Съвсем скоро тя ще се бъде много по-модерна и красива

Слънце, море, пясък, лечебна кал, спокойствие и нощен живот. Всичко това е събрало в едно красивият град Поморие, който от години се превърна в предпочитана дестинация както за семеен туризъм, така и за младежки. Затова и неслучайно поморийци избраха най-подходящия за града девиз – „Античен, вечен и романтичен“. Такъв е Поморие. Веднъж усети ли човек магията му, тя ще остави следа в него за цял живот.

Всичко това стана благодарение на доброто местно управление. Кметът на Поморие Иван Алексиев от началото на първия си мандат реализира десетки проекти, които изцяло промениха облика на града. Той успя да реконструира емблемата на града – Стария кей, който от години бе затворен за посетители. За ремонта му бяха изхарчени 741 871 лв., които са 100 % безвъзмездната финансова помощ, отпусната по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”.


Старият кей в Поморие сега и преди

Безспорно обаче най-големият реализиран проект в града е този за водния цикъл, в който влиза и пречиствателната станция. Изграден е за 97 милиона лева, а изпълнението му продължи една година. Така от лятото на миналата година градът посреща туристи с по-чисто и привлекателно море.

А утре (6-ти май Гергьовден), когато е официалният празник на Поморие, ще бъде открита скулптура на закрилника Свети Георги Победоносец. 5-метровата бронзовата фигура се намира на кръговото движение до манастира и ще бди над града и поморийци.


От утре покровителят на Поморие - Свети Георги Победоносец, ще бди над града

Насладете се на красотата на Поморие с 3-минутното видео:


Четете още:

🔴 Нова светлинна инсталация засия под Мадарският конник

🔴 Дариха бални костюми на бедни абитуриенти от Дупница

🔴 Хранят безплатно хлапета в детска кухня





Източник: flagman





Коментари

горе