Бащата на Мохамед: Господ е пазил сина ми (снимки)



Девето вече е излязло от интензивното отделение на русенската болница и е прехвърлен на общ режим в педиатрията.

Състоянието му е добро, храни се и поема течности, няма температура. Очаква се да излязат резултатите от кръвните изследвания, за да се отхвърли евентуална инфекция от дългото обезводняване, предаде БГНЕС.

Мохамед или Димо, както го нарича семейството му, се изгуби в понеделник вечерта в гората край русенското село Смирненски. Над 100 души с термокамери и дрон се включиха в издирването му. В петък фермери откриха детето в нивата си, изтощено и с риск за живота.

"Щастливи сме, че детето вече е добре. Намериха го комбайнерите. Когато леля ми го попита: "Мохамед, кой ти даде вода и хляб?", той погледна към небето. Господ го е пазил там”
, разказа Емил Алексиев, бащата на малкия Мохамед, пред Нова телевизия.

Майката Албена разказа, че детето е намерено в житото. Комбайнът спрял, защото имало някаква повреда и така работниците открили сина им.

"Това е чудо. Детето е намерено в полето и при пристигането беше тежко обезводнено, с висока температура, охлузвания и с много паразити по него, но в момента то е много добре”, обясни Йосиф Новаков, директор на Университетската болница в Русе.

Сега с детето, в болницата са и родителите му.

Бащата сподели развълнуван, че първото нещо, което е поискало детето, е било колело.

"Когато го чух по телефона, ми каза, че иска колело и аз ще му купя. Повече никъде няма да водя децата си с мен, когато имам работа извън града. Ще стоят вкъщи с майка си“, каза той. 

Дядото Димо призова на свой ред социалните служби да не се намесват и да не им вземат детето, защото е обичано, не е бито или гонено.

"За пръв път се случва през живота ни, на всеки човек може да се случи. Но повече няма да се случат тия работи и въобще даже няма да вървим за липа“, заяви дядото.

Бащата на детето работи в строителството, а понякога чисти и шахти.

"На месец изкарвам по 500-600 лева, различно, понякога изкарвам и 100 лева на ден", споделя Емил.

Семейството взима и 110 лв. детски добавки, защото имат три деца. Голямата им  дъщеря учи в четвърти клас.

"Малкият Мохамед ще получи колело за рождения си ден. Той обича и да танцува”, добави бащата на Мохамед. 

Той не крие радостта си от щастливата развръзка за сина му и споделя, че дори не може да опиша какво му е било докато са търсили сина му.  Сега гордо нарича сина си Тарзан, заради голямото му изпитание.

Очаква се до края на седмицата детето да бъде изписано от болницата и да се прибере у дома в Търговище.

Малкия Мохамед се загуби на 20 юни в гората край русенското село Смирненски докато семейството му беряло липа. Детото било оставено под грижите на дядо му, който не го наблюдавал постоянно и едва по-късно разбрал, че Махамед е изчезнал. В петък той бе открит на 3-4 км от мястото, където изчезна.


Четете още:

🔴 Освободен е първият български град

🔴 Джоко Росич - Йовано, Йованке

🔴 Най-после: Григор спечели мач





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе