Диетолози разкриха коя е идеалната закуска за децата



Закуската е първият прием на храна за деня, затова в състава й трябва да влизат белтъчините – яйца, например. Те позволяват на детето да не изпитва чувство на глад по-дълго време, а това не може да се постигне с овесената каша или бисквитите. По този начин детето ще консумира по-малко калории по време на обяда.

Диетологът Таня Крал от Университета в Пенсилвания подчертава, че това е изключително важно най-вече за деца, склонни към напълняване. Тя е на мнение, че положителният ефект от закуската, която е богата на белтъчини, се запазва до обяд.

Това са показали резултатите от проучване, при което са наблюдавани деца на възраст 8-10 години. Те трябвало да се хранят с три вида закуски, всяка от които съдържала по 350 калории (мюсли, яйца и овесена каша). След това те трябвало да си играят чак до обяд. Специалистите провеждали този експеримент два пъти в седмицата за период от 3 седмици. Децата трябвало да си изядат закуската, а на обяд сами да изберат храната си.

Диетолозите установили, че когато детето яде закуска, съставена от омлет, една филийка пълнозърнест хляб, една праскова и мляко с масленост 1%, на обяд то консумирало храна със 70 калории по-малко. Това се равнява на една шоколадова бисквита.

Необходимите дневни калории за едно дете със средно ниво на физическа активност са 1 800, то 70 калории са приблизително 4% от потребността му за ден.


Четете още:

🔴 ЗАЛИЧЕТЕ ТЪМНИТЕ КРЪГОВЕ ПОД ОЧИТЕ С БЯЛ ХЛЯБ И ПРЯСНО МЛЯКО

🔴 Как пиете кафето си, е заложено в генетичния ви код

🔴 ИЗСВЕТЛЕТЕ КОСАТА СИ С МЕД И КОКОСОВО МАСЛО





Източник: Фрамар





Коментари

горе