Кидика вече официално е почетен пловдивчанин



Председателят на Общинския съвет Савина Петкова връчи отличието „Почетен гражданин на град Пловдив” на Христо Кидиков, с което той бе удостоен по предложение на кмета инж. Иван Тотев. Това се случи по време на юбилейния концерт по случай 70-годишнината на Кидиков и 45 години на сцената, който се състоя на Античен театър Пловдив.

“За мен е огромна чест да Ви връча това отличие. Пожелавам Ви да бъдете здрав, да сте все така позитивен и усмихнат, да сте вдъхновен и вдъхновяващ за радост на всички пловдивчани и българи”, каза в своето слово Савина Петкова. След това тя прочете решението, с което Кидиков е удостоен със званието „Почетен гражданин на град Пловдив” и му връчи отличието – знак с герба на града придружен със символна лента с цветовете на знамето на Пловдив.

Видимо развълнуван, любимият на няколко поколения пловдивчани певец заяви, че е трогнат от признанието на своя град. „Благодаря много за оказаната чест, но искам да кажа, че това отличие е наше общо”, обърна се към публиката на Античния театър певецът и тя му отговори със силни аплодисменти.

След церемонията започна и концертът, на който специално взеха участие плеяда звезди на българската музика като Орлин Горанов, Йорданка Христова, Тони Димитрова, Нели Рангелова, Росица Кирилова, Маргарита Хранова, Мими Иванова.


Четете още:

🔴 12 предсказания на дядо Влайчо за България и света

🔴 Иван Сираков и Николай Димитров са шампиони на Югоизточна Европа по ориентиране

🔴 Българка дари 6 хиляди лева на сираците от Неделино, загубили майките си при катастрофа в Испания





Източник: Марица





Коментари

горе