С това средство отстранете петна, лунички и хиперпигментация



С това средство, което всички имате в дома си, можете да отстраните петна, лунички и хиперпигментация

Хиперпигментацията е нарушение в цвета на кожата, което се характеризира с тъмни участъци по кожата, причинени от покачването на количеството меланин, тъмен пигмент на кожата.

Излагането на слънчева светлина, бременност, някои болести, старост или травми могат да доведат до нарушаване на меланина и до бразуването на кафяви петна, присъщи за това доброкачествено заболяване.

Точните причини за това може да разделим на 2 групи: външни и вътрешни.





Външни причинители могат да бъдат тези, които идват от околната среда, каквото е излагането на слънчевите лъчи или поради химически съединения (бетаксолол, миноциклин, прогестерон и др.). Вътрешните причинители са свързани с наследството – хората с тъмна кожа имат по-голяма склонност към развитие на това заболяване.

Лунички, старчески петна и петна от слънцето, причинени от вредните ултравиолетови лъчи, увреждат меланина и водят до временна или постоянна промяна на цвета.

Често такива петна може да забележите по лицето и ръцете, но могат да се появят и по всяка част от кожата, която е била изложена на слънце.





Белези от травми или операции също могат да предизвикат промяна в цвета на кожата, а дори и когато проблемът изчезне, тъмните петна остават.

Мелазма е хиперпигментация на кожата, която се появява по време на бременност, въпреки че понякога може да засегне и мъжете. Кафявите петна покриват лицето, главно носа и бузите. Те обикновено преминават от само себе си след бременността и не причиняват големи проблеми.

peeggii2

Естествен лек срещу хиперпигментацията, петната, луничките – рецепта:

Вземете 1 чаена лъжичка куркума на прах.

Добавете 1 чаена лъжичка лимонов сок.





Разбъркайте добре и нанесете върху проблемната област.

Оставете 15 минути да изсъхне и след това изплакнете с хладка вода.

Не излагайте кожата на слънце веднага след това!

Препоръчително е прилагането преди душ.

Практикувайте веднъж или два пъти всеки ден, за да има видими резултати.


Четете още:

🔴 "Брекзит" стартира в началото на 2017

🔴 Домашен течен шоколад, които изчезва за секунди и не е вреден

🔴 Смокиновите листа - безценни за здравето





Източник: bukvar





Коментари

горе