Честит празник на българските лекари!Днес православната църква почита паметта на българския духовник и покровител на лекарите Свети Иван Рилски Чудотворец.

Лекарският труд е достоен за уважение заради голямата отговорност и годините непрекъснати усилия, които стоят дори зад най-обикновения преглед. Както Свети Иван Рилски е извършил много чудеса и изцеления през живота си, така и българските лекари ежедневно спасяват здравето и живота на болните.

Уверен съм, че високият професионализъм, благородството и човечността на българските лекари срещат ежедневно благодарността на излекуваните пациенти. За съжаление нерядко пороци на системата се прехвърлят на съсловието, което е несправедливо и не помага на обществото като цяло. Вдъхновението и удовлетвореността от професията са двигателят и горивото за всеотдайността в денонощния ни труд.

Пожелавам на всички лекари здраве, късмет, лично щастие, сили, за да бъдат съхранени хуманността и оптимизмът в трудното ежедневие, и воля да предадем нашия заряд на следващите поколения.

Честит празник, уважаеми колеги!Източник: 24 часа

Следваща статия:
Д-р Красимир Вальов е "Лекар на годината"

Коментари

Видео на деня

горе