Ансамбъл "Загорче" покорява Европа




Младите таланти от ансамбъл “Загорче”, прославили Града на липите по цял свят, отново тръгват на турне в Европа. Те ще изнесат концерти в 15 града на Стария континент. Първият е на 29-ти октомври в Линц, а на следващия ден малките таланти ще пеят и танцуват в Залцбург.

След това заминават за Кьолн, а на 3-ти ноември е концертът в Брюксел. Турнето продължава в Амстердам и Лайден, Франкфурт и Страсбург, Люксембург, Париж, Базел, Женева, Бидинген и Мюнхен, Виена и Братислава.

В европейското турне ще участват 25 деца на възраст от 7 до 16 години. Всички таланти свирят на народни инструменти, пеят и танцуват. Пред европейска публика ще бъдат представени и новите постановки на трупата: „Щръкливата“, „Ехо от вековете“, „Янкината“ и др.

На 11-ти ноември малките „загорчета” ще гостуват в Париж в зала „Корто“, където ще поздравят участниците в честването на 10-годишнината от създаването на българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“.

В Страсбург старозагорчетата ще покажат таланта си пред Световния форум за демокрация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. В Амстердам пък ще участват в Световна среща на българските училища.



Четете още:

🔴 "Замунда" се завърна като "Зелка"

🔴 Харманли- след бежанците

🔴 Седем тежки обиди, които децата никога не прощават на своите родители





Източник: Кмета





Коментари

горе