Безопасен ли е Viber?



Отговор на този въпрос даде Майкъл Шмилов, който работи с основателите на Viber, още от самото начало на компанията през 2010 г., а от началото на миналата година е главен оперативен директор на едно от водещите в света приложения за комуникация Viber. Той говори за бъдещото развитие на компанията на конференцията DigitalK в София.

По време на участието си с темата „Connect freely in 2020” Майкъл Шмилов споделя, че потребителите очакват да си взаимодействат с услуги по начина, по който те взаимодействат със своите приятели. За да върви редом с нуждите на своите потребители, компанията работи в посока на предоставяне на все по-качествени и високотехнологични функционалности.

Освен бързината на услугите, които Viber предлага на своите потребители, от компанията залагат и на сигурността на личното общуване и предоставят възможността за „Скрити чатове“ и цялостно криптиране на комуникацията във Viber на всяко устройство или платформа.

В България се очаква да стартира функцията цялостно криптиране „от край до край“ на общуването във Viber следващата седмица. Потребителите автоматично ще бъдат защитени с новата функция, след като обновят Viber версията на смартфоните си до най-новата – v6.0 или по-висока.


Четете още:

🔴 Какво видяхте първо? Това разкрива дали сте емоционални или рационални

🔴 Българите са сред световните лидери в икономиката на споделянето

🔴 Още спорят къде са костите на Апостола





Източник: БГ вестник





Коментари

горе