Болката, световъртежът и мигрената са минало - отново съм пълноценен човек! Толкова е лесно и всеки го може!Остеохондроза на шията - много опасно заболяване, което се проявява с болки в гърба, чести мигрени, световъртеж, "мушички" в очите, нарушение на слуха, дори и на координацията на движенията.

За щастие всички тези симптоми могат да бъдат предотвратени, ако навреме се проведе много проста и приятна превенция. А именно - леки упражнения за шийните прешлени, които ще помогнат не само да предотвратите заболяването и да поддържате здравето си, но и ще подобрят ефективността, концентрацията и паметта, и просто ще ви освободят от напрежението в мускулите.

Спуснете брадичката си към врата и бавно завъртете главата първо 5 пъти надясно, а после 5 пъти наляво.

Леко повдигната брадичка и отново обърнете главата си надясно 5 пъти, след това 5 пъти наляво.

Наклонете глава надясно, като се опитвате да докоснете рамото си с ухо. Повторете по 5 пъти на всяка страна.
упражнения за шия

Дръжте брадичката си изправена, а с ръце притиснете задната част на главата. Натиснете тила към ръцете си 3 пъти по за 7 секунди.

Наведете чело и стегнете мускулите на врата.

Повторете упражнението 3 пъти по за 7 секунди.

Напрягайки мускулите на врата, натиснете лявото слепоочие с лявата ръка (3 х 7 секунди). А сега дясното слепоочие - с дясната ръка (3 х 7 секунди).

Дръжте главата изправена. Преодолявайки съпротивата на напрегнатите мускули на врата, опитайте да натиснете брадичката към югуларната ямка. След това вдигнете глава, опитвайки се да вирнете брадичка възможно най-високо.
упражнения

Сложете ръцете си, сключени в пръстите, под брадичката. Притиснете брадичка към ръцете и задръжте 3 пъти по 7 секунди.

По време на упражненията не задържайте дъха си, дишайте плавно и спокойно. Не се пренапрягайте. Ако почувствате болка - прекратете упражненията или изчакайте напрежението да отмине. 
Още след първите няколко процедури ще почувствате облекчение - направете инвестиция в здравето си още сега!

 Източник: За Жената

Следваща статия:
Психолозите предупреждават: Никога не използвайте тези 4 фрази, когато говорите с детето си ...

Коментари

Видео на деня

горе