Мед от коприва чисти кръвта и лекува мигренаКопривата е най-доброто кръвопрочистващо и кръвообразуващо лечебно растение. Влияе добре на панкреатичната жлеза и намалява съдържанието на захар в кръвта. Това растение лекува също така заболявания и възпаления на пикочните пътища и болестно задържане на урината.

Копривата има кръвоспиращо, диуретично, омекотяващо и антианемично действие. Листата на копривата са източник на витамини – А, В, D, Е и К, минерални соли, ферменти и др. Също така са богати на дъбилни вещества, пантотенова киселина, ситостерол и хистамин.

Ето как да си направите мед от коприва, с който ще прочистите кръвта си и ще се отървете от всичките си болежки:

Необходими продукти:

1 кг листа от коприва
2 лимона
2 ябълки
500 гр захар
пектин

Начин на приготвяне:

Попарете копривата (но за кратко), заедно с ябълките. Сложете продуктите, заедно с двата лимона и корите им в блендер, до получаването на пюре. Към полученото пюре добавете захарта и пектина, в зависимост от теглото и инструкциите. Докато е горещо, го излейте в топли и стерилни буркани. Всеки ден преди хранене приемайте по две супени лъжици от полезния мед от коприва.

Копривата е най-доброто средство за почистване на кръвта. Тя има положителен ефект върху панкреаса и помага за понижаване на кръвната захар. С нея могат да се лекуват възпаления на пикочните пътища и да се стимулира изхождането.

Копривата се използва за лечение на черния дроб и жлъчката, разстройства на съня, тумори в далака, стомашни спазми, язви, заболявания на белите дробове и др. Също така е много полезна за вирусни и бактериални инфекции.

Копривата съдържа много желязо и успешно се използва при случаи на анемия.Източник: delo.bg

Следваща статия:
Пловдивчани анулират резервациите си в Керамоти, отлив на туристи в цяла Северна Гърция

Коментари

Видео на деня

горе