С тази рецепта на лечителя Мураков сваляте бързо нивото на пикочната киселина



Пикочната киселина представлява миниатюрни кристали на натриевите соли. Те се се образуват в черния дроб и се изхвърлят от тялото чрез бъбреците. Пикочната киселина не е токсична. Но когато някои функции в тялото не работят както трябва, концентрацията на пикочна киселина се повишава.

Високото ниво на пикочната киселина причинява бъбречна недостатъчност.

Това води до проблеми със ставите: солите се натрупват в бъбреците, ставите и в други тъкани.

Повишената пикочна киселина в кръвта се нарича хиперурикемия. Това е много опасно състояние, когато храносмилателната система не може да разруши пурините от храните с високо съдържание на протеини. Ето защо е добре да се знаят и следват някои препоръки, за да се поддържа нивото на пикочната киселина в норма по естествен начин.





При болести, придружени от хиперурикемия, е важно да се спазва специална диета и да се консумират биологично активни добавки. По този начин ще се нормализира метаболизмът. Огромно значение в тази насока има етеричното масло от черен пипер, което, поради своите антиоксидантни свойства сваля нивото на пикочната киселина в кръвта. Така се намалява рискът от подагра и бъбречна недостатъчност.

Масло от черен пипер се ползва от древността. Ползвал го е и го е препоръчвал дори великия руски билкар Владислав Мураков. Той е един от най-добрите руски алтернативни лечители. Неговата природна рецепта е помогнала на много руски войници, които са били на фронта през Втората Световна Война.





Маслото от черен пипер има антибактериален, антиспазмичен, карминен, тонизиращ и стимулиращ ефект. Премахва токсините от тялото и активира храносмилането. Според Мураков, маслото от черен пипер трябва да се ползва три пъти дневно, по 1-2 капки, 30 минути след хранене.

За да облекчите състоянието на ставите при артрит и ревматизъм, е достатъчно да добавите няколко капки масло от черен пипер към лекарството или маслото, с което обичайно си правите масаж. Активно разтривайте възпалените места, до усещане за изтръпване и леко загряване.

Маслото от черен пипер помага и тогава, когато подаграта е вече факт.

В такива случаи се правят компреси с джинджифил, манджарам и масло от черен пипер. Когато подаграта вече е факт, задължително е редовно да приемате лекарства, които нормализират метаболизма на пурина. Те се назначават от лекуващия лекар.





Нивото на пикочна киселина се повишава, ако дадено лице злоупотреби с алкохол, ако преяжда редовно, яде много мазни и въглехидратни храни, дълго гладува и излага тялото прекален физически стрес. Ето защо е много важно да се храните правилно и да не сменяте диетите често. На първо място е необходимо да се изключат от диетата храни, богати на пурини.

Най-честата причина за хиперурикемия е наднорменото тегло. Значително намаляване на нивото на пикочната киселина е факт веднага след нормализирането му. Жените, които имат хиперурикемия е добре да направят и изследване на хормоните. На всички, които са навършили 45 години, лекарите препоръчват да изследват кръвта си, за да се определи нивото на пикочната киселина веднъж годишно.


Четете още:

🔴 Пълна промяна - една различна Диляна Попова край морския бряг СНИМКИ

🔴 Д-р Чачева, оперирала неродено в утробата: Доказах, че двeте Х хромозоми не могат да ми попречат

🔴 Отец Иван с приют в Гърция





Източник: delo.bg





Коментари

горе