Първият завод за инактивирана ваксина срещу ковид започва масово производствоКитайски производител получи одобрение за масовото производство на ваксина срещу COVID-19, предава Радио Китай.

На пресконференция вчера от „China National Biotec Group“ заявиха, че първият в света завод за инактивирана ваксина срещу новия коронавирус в Пекин е преминал инспекцията за биобезопасност на съответните органи и е получил разрешение да започне масово производство по всяко време.

Строителството на пекинския завод отне само два месеца и завърши на 15 април. От компанията твърдят, че са следвали съответните стандарти на Китай и Световната здравна организация за биобезопасност. Изграждането на поддържащата лаборатория на компанията в Ухан приключи на 1 юли и очаква възможно най-скоро да премине необходимите проверки за пускане на производство.

Компанията обещава годишен капацитет от 220 милиона дози инактивирани ваксини срещу COVID-19 след пускането на производствените линии в Пекин и Ухан.Източник: dunavmost

Следваща статия:
Разочарованието от пропиления шанс да бъдем добре

Коментари

Видео на деня

горе