Имам фиш за 50 лева, не се оплаквам - предупреждавам



Столичанката Мина от години паркира на едно и също място.

Мина Димитрова споделя в социалната мрежа Фейсбук, че е получила фиш от Общинска полиция за неправилно паркиране. В публикацията си тя пише, че от години паркира на едно и също място в района на квартал "Надежда" в София. Живущите там знаели кой къде спира, но понякога имало изключения.





Когато лепнали фиша за глобата на прозореца на автомобила на Мина, тогава тя осъзнала, че разбитото нещо под задните гуми на колата... е тротоар.





"Имам фиш за 50 лева от общината. Зад пазарчето срещу 54-то. Не се оплаквам - предупреждавам", пише водачката на автомобила, която споделя още, че винаги се е съобразявала да не запушва останалите превозни средства, да оставя място, да предвиди пътека и място за бебоци и колички.

"Докривя ми", откровена е Мина и допълва: "Споделям за да го имате предвид - проблемът с паркирането ще се задълбочи!".





Да свалят всички тарикати от тротоарите и да ги изкарат от зелените площи, такова мнение изразява Стилиян Стойчев под публикацията. Ето какво гласи коментарът му: "Браво! Да се научите, че не ви е бащиния! Ходете в Манастирски ливади, да видите, че паркирането е лукс. Дори улици нямат, тротоарите са лукс, и не могат да паркират. Паркирате от години. Ваше ли е и паркомясто ли е? Не е. Сега вече няма да паркирате там".

Михаил подкрепя мнението, че е редно да бъдат налагани глоби за паркиране върху тротоар.





"Спираш неправилно - нормално е да изгориш някой път. А разбитото нещо, което е било тротоар изглежда така, защото е спирано върху него безброй пъти. И да го оправят, утре Ганьо ще спре пак върху него и ще го разруши. Затова санкции", пише Михаил Станишев.

"По-интересно е защо не пишат фишове за неправилно паркиране на места, където има знаци по главните улици, ами папагалите обикалят между блоковете", коментира Симеон Николов.





Снимка: Мина Стоянова-Димитрова


Четете още:

🔴 Най-скъпият хотел в света не се намира във Велинград

🔴 Десислава Иванчева си тъси работа в Сливен, за да намали престоя си в затвора

🔴 Екс секретар на МВР се съмнява, че изстрелът по граничния полицай е дошъл от Турция





Източник: glasnews





Коментари

горе