ИЗВЪНРЕДНО! Арестуваха собствениците на "Приста ойл"Собствениците на „Приста Ойл“ - братята Пламен и Атанас Бобокови са задържани.

Те са разследвани са участие в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци. Срещу тях има доказателства за фиктивен износ на опасни отпадъци към Германия, както и за укриване на данъци в особено големи размери, съобщава БНТ.

По непотвърдена информация двамата братя са в ареста с полицейска заповед за 24 часа. Предстои да се прецени дали и какви обвинения да им бъдат повдигнати, като в случай, че бъдат привлечени като обвиняеми, е възможно арестът им да бъде удължен до 72 часа, както и да се иска постоянното им задържане.

Още от сутринта в различни части на страната се провеждаха спецакции, като се проверяваше къщатата на Бобокови в Русе, както и заводът "Монбат" в Монтана. 

По-рано днес беше задържан и зам.-министърът на екологията Красимир Живков, който е разследван за участие в организирана престъпна група, която е злоупотребявала с отпадъци - в това число и опасни.

Според обвинението заедно с Живков в схемата е участвал и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Именно там в началото на годината бяха открити голямо количество несепарирани отпадъци, внесени от Италия.Източник: Марица

Следваща статия:
Четири патрулки гониха дрогиран шофьор с БМВ

Коментари

Видео на деня

горе