Хълцането - новият симптом на К-19



Честото или продължително хълцане може да се окаже един от симптомите на коронавирусна инфекция. Това сочат резултатите от проучване на американски лекари, публикувано в The American Journal of Emergency Medicine





Лекарите стигат до това заключение след преглед на 62-годишен пациент от Чикаго, който не проявява типичните симптоми на COVID-19 - кашлица, треска или болки в гърдите. В същото време мъжът страда от хълцане в продължение на четири дни, предава Канал 3

Тестовете му за коронавирус дават положителен резултат, впоследствие се установява и потъмняване в белите му дробове. Мъжът е имал съпътстващи хронични заболявания.





Както отбелязват лекарите, това е първият официално регистриран случай, когато пациент с коронавирус се оплаква от такъв проблем. В тази връзка лекарите призовават, ако човек хълца продължително или кратко, но често, да си направят тест за COVID-19.

След като коронавирусът все още не е проучен в детайли, лекарите съветват да се обърне внимание на всяка нетипична проява на вирусна инфекция.





Според Световната здравна организация броят на заразените с COVID-19 в света надхвърля 19 милиона, а около 714 хиляди пациенти са починали.


Четете още:

🔴 19 минути: Борисов в Сарая след конференцията

🔴 Нашенка издъхна от вируса в Гърция, била на гости в България

🔴 Хилда Казасян показа какво се случва в родните самолети... СНИМКА





Източник: dunavmost





Коментари

горе