Скандал! 18 часа търсят болница да приеме жена в Пловдив, тя издъхна ВИДЕО49-годишна жена почина, след като пет болници в Пловдив отказаха да я приемат за лечение заради съмнения за коронавирус. Близките на починалата твърдят, че направеният PCR тест, чийто резултат е излязъл след смъртта й, е отрицателен, предаде Нова тв.

Посетените болници са Инфекциозна, Транспортна, „Каспела“, Окръжна и Университетската. Накрая пациентката е приета в „Св. Пантелеймон“.

„След обичайните за сезона хрема и кашлица на третия ден тя започна да се влошава. Личният лекар ме посъветва да потърся Бърза помощ, за да я закараме в болница. Медиците дойдоха и написаха рецепта с антибиотик, която не мисля, че беше адекватна за нейното състояние. На следващия ден личният лекар повика линейката. Отново последва преглед и ни казаха, че едва ли ще я приемат без PCR тест”, разказа дъщерята на болната Мирела Бочукова.

Жената допълни, че от Инфекциозна болница са и съобщили, че там няма места, при което болната е препратена към Транспортна болница и още няколко други в града. 

„Лекар от Хирургията ми даде списък с болници, към които мога да се насоча. Стигнахме до общинската „Свети Панталеймон”. Там й сложиха системи и обясниха, че е реагирала добре на лечението. След това обаче лекарят ми каза, че тя е била с 34 градуса температура след тези часове ходене по болниците”, каза още Бочукова. 

Близо 18 часа за болната е търсена болница, в която да бъде настанена. „В епикризата пише, че е починала на първо място от COVID, на второ – от неидентифицирана вирусна пневмония и на трето - внезапна сърдечна смърт”, обясни дъщерята на болната. Източник: Марица

Следваща статия:
Предприемач: Българинът цял живот изплаща жилището, англичанинът го сменя през 6-7 години

Коментари

Видео на деня

горе