Рецептата на легендарната напитка за отслабване и подмладяване на Людмила Живкова:Людмила Живкова е една от най-емблематичните фигури от времето на комунизма. За разлика от името на баща ѝ, нейното се свързва предимно с културната ѝ дейност и проекти като НДК и Асамблея "Знаме на мира", които и до днес си остават ненадминати по своя размах.

Освен това обаче фигурата на Първата дъщеря от годините преди 1989 е обвита и в известна доза тайнственост, защото, както е известно, Людмила е залитала по източните и езотерични учения.

Един от най-близките до нея хора, секретарката ѝ Катя Чалъкова, е сред хората, които са имали най-голям достъп до личния свят на червената принцеса. Дъщерята на Тодор Живков предпочитала уединението и обичала да остава сама със себе си, за да медитира и търси вътрешна хармония. Въпреки това понякога имала нужда да споделя по женски и тъй като подозирала всички около себе си в неискреност, най-голяма вяра имала на своята секретарка. Именно тя години по-късно разкрива някои от навиците на Людмила, с които тя поддържа перфектен външен вид и тегло .

Людмила Живкова фигура

Щерката на Тато не била чревоугодник и хапвала подбрани храни в малки количества. За сметка на това обаче можела целодневно да пие любимия си сок , който ѝ помагал бъде здрава, енергична, със сияйна кожа и да не пълнее на стресова основа. Става дума за сок от пресен магданоз . Свидетелство за това, че Людмила всекидневно приемала зелената витаминозна напитка , е и разказът на готвача на Тодор Живков – Бай Данчо. Той също потвърждава, че често е приготвял на социконата сок от магданоз и мляко.

Защо обаче точно тази комбинация е предпочитала Живкова? Учените са доказали, че сокът от прясната подправка съдържа вещества, които помагат за кислородния обмен в организма, както и за нормалното функциониране на щитовидната и надбъбречната жлеза. Именно тези три фактора отговарят пряко за фигурата на всяка жена. Освен това той е богат на желязо, витамини К, С, А. Благодарение на тях редовната му консумация прави кожата по-еластична, което всъщност блокира появата на дълбоки бръчки. Присъствието на магданоз в менюто е и гаранция за изчезването на петна, тъмни кръгове под очите, лунички и друг пигменти по лицето, които вредят на самочувствието на всяка жена, тъй като подправката притежава изразени избелващи функции.

Людмила Живкова лице

Измийте и почистете една връзка от подправката. Накиснете я за 5-10 минути в студена вода. Това помага растението да се освежи и да бъде по-сочно при изцеждането. Сокът на магданоза е силно действащ, затова не трябва да се пие наведнъж повече от 30-60 мл. Най-добре е да се смесва с друг зеленчуков сок, например от моркови, или с прясно мляко, както всъщност е обичала да го пийва самата Людмила Живкова. Източник: За Жената

Следваща статия:
Пирогов: Майка на 3 деца е жената, която е се е самозапалила в двора си

Коментари

Видео на деня

горе