Журналист с емоционално писмо към медиците от Спешното в УМБАЛ "Св.Георги"





Любомил Лазаров.

В емоционалното си писмо г-н Лазаров изразява огромната си благодарност към д-р Кирил Атлиев и екипа му затова, че въпреки напрегнатите времена за всички медици, те остават съпричастни и всеотдайни в грижата си и за пациенти, които не са с Covid-19. Ето и писмото на благодарният пациент:





"На фона на всички упреци към лекарското съсловие, един болезнен повод ми дава огромно основание да кажа искреното си и човешко "Благодаря" към професионалистите от Спешно отделение към УМБАЛ "Св. Георги".

Датата е 13-ти ноември, петък, когато нечовешки болки ме "изстреляха" в Спешното. Виждайки опашката пред хирургическия кабинет си казах: "Дотук съм!", но за моя изненада опашката се стопи бързо. Въпреки, че не се бях чекирал на спешната регистратура, дежурният лекар ( мъж на средна възраст) ме прие веднага.





И тук разбрах какво означава истинска грижа!

Докато бях с включени системи преминаха няколко пострадали при катастрофи- всички на носилки, два хлапака с разбити глави , една баба с опит за самоубийство и много други, които вместо нужда от лекарска помощ, копнееха за сочен скандал...





Ясно е, че емоцията често взима връх при подобни ситуации, но човек на моята възраст има право да каже, че за съжаление доброто не е толкова често срещано. А тук, в тази извънредна ситуация, доброто се казва д-р Кирил Атлиев. В тази изнервена и инфарктна обстановка видях абсолютен професионализъм на екипа лекари, сестри и целия помощен персонал. Отлично впечатление ми направи и младия д-р Чифчи с всеотдайността и енергията си.





Още се чудя откъде намират сили и воля за всеотдайния си труд, отделени от близки и приятели. Със смях д-р Атлиев сподели как бяга от желанието на малката си дъщеря да го прегърне. Смешно?! Не мисля докторе, горчив е смехът ти, но добри са делата ти!"



Източник: plovdiv24

Следваща статия:
НИМХ: Снегът идва тази събота





Коментари

Видео на деня

горе