Как избяга от съда българският Гаргамел – бруталният престъпник с най-изтънчения вкус за затвора





Цялата хронология от деня на ареста на Илко Тонев:

В Бургаския окръжен съд тръгва делото срещу Илко Тонев – Гаргамела, обвинен в тежко престъпление срещу жена, извършено с нечовешка жестокост, но успял да се измъкне от правосъдие вече почти 3,6 години.

През 2017 г. Гаргамела смазва от бой една от робините си, докато тя не изпада в кома, след което я захвърля пред Спешното в Бургас. Изпочупени зъби, разбит череп и ребра, прорезни рани по корема и врата, изгаряния, пукнат бял дроб, обезобразено лице, което прилича на пихтиеста маска, синини и хематоми по цялото тяло – това е част от животинското отмъщение срещу Маргарита, която прави опит да избяга от изверга-сутеньор.






Вижте цялата хронология от деня на ареста на Илко Тонев, който се оказа престъпникът с може би най-изтънчения вкус на планетата.

На 30 юни 2017 г. Гаргамел е привлечен като обвиняем за опит за убийство и нанесени три средни телесни повреди над жертвата, извършени при опасен рецидив. Припомняме, че след като преби почти до смърт Маргарита и я изхвърли пред Спешното в Бургас, Илко Тонев се укри в хотел в Китен и при опит да бъде задържан, скочи от втория етаж и се натроши.






Оказва се, че тогава е счупил 2 поясни прешлена, което наложило болничното му лечение. Съдът тогава налага на Гаргамел 72-часова мярка за задържане под стража, а през това време съдебният лекар д-р Косьо Янков изготвя съдебно-медицинска експертиза, в която посочва, че пациентът трябва да бъде оставен на постелен режим и не може да бъде приведен в ареста. И тъй като нямал постоянен адрес в България, а се води в Холандия, Бургаският съд не може да му наложи мярка домашен арест, а му налага забрана да напуска страната и гаранция от 5 хиляди лева.






При неизяснени и до момента обстоятелства обаче, след като е изписан от болницата, Гаргамел не само не внася гаранцията, но и напуска страната. Как е станало това, да кажат от гранична полиция. На 1 септември 2017 г. българските власти издават европейска заповед за арест и Гаргамел е задържан веднага, разбира се в Хага, Холандия, защото той не се крие.

Така започва дълга международна сага и кореспонденция между българската и холандската правосъдна система, които си разменят над 10 писма в периода до 2 ноември 2018 г. – толкова е останал в ареста и българският Гаргамел.

Флагман.бг узна от свой източник какви са били и основните аргументи на холандските адвокати на Илко Тонев, които и до момента го отървават от затвора.






Веднага след ареста през 2017 г., на 4 септември в Бургас идва писмо от съда в Амстердам, в което съвсем сериозно се пита – вярно ли е, че Илко Тонев е извършил престъплението, описано в българските медии. От Бургас отговарят, че е вярно и обвиняемият трябва да бъде екстрадиран, за да бъде приведен в затвора в Стара Загора.

Чрез адвокатите си Тонев обаче праща нови въпроси и показва доста добра форма във финтирането на правосъдната ни система. В писмото се пита ще бъдат ли спазени правата му на гражданин на ЕС, ще може ли в затвора да му се осигури достатъчно пространство. Гаргамел настоява за килия над 4 кв/м, а в Стара Загора били по 2 кв/м.






От Бургас отговарят, че може и че имаме такива затвори, като един от тях се намира в града. Тогава от Холандия обаче питат – колко часа затворниците прекарват на навън на карето, колко в килиите и изразяват опасение, че Илко Тонев може да стане жертва на нехуманно отношение в родния зандан. Така на 2 ноември 2018 г. съдът в Амстердам не допуска той да бъде екстрадиран и Илко Тонев излиза на свобода.

И до момента престъпникът с изтънчен вкус се намира в Хага, той не се крие от никого, изживява се като бизнесмен – продава електроуреди втора ръка и демонстрира доста висок стандарт. Видимо доволен от живота си, той дори се снима и с подигравателна усмивка обяснява, че живее прекрасно, но в България няма да си дойде, защото го издирват.






Присъствието на Гаргамела за старта на процеса срещу него обаче е задължително, предвид характера на деянията му, които са извършени с изключителна жестокост. Това се оказа пречка за тръгването на делото на 3 ноември, тъй като съдът няма информация за причините за неявяването му, както и дали е редовно призован.

Вече е изискана допълнителна информация от холандските власти, изпратена е призовка до Илко Тонев и съдебна документация. Оказва се обаче, че холандците могат да му я връчат, а могат и да не я връчат. А той пък може да се яви, а може и да не…


Четете още:

🔴 Нагло, магистратите си гласуваха 20 млн. коледни премии

🔴 Журналист с емоционално писмо към медиците от Спешното в УМБАЛ "Св.Георги"

🔴 НИМХ: Снегът идва тази събота





Източник: flagman





Коментари

горе